– Jeg syns dette er forferdelig trist. Jeg har kjent direktøren i mange år. Det bildet som vises i mediene nå, kjenner jeg ikke igjen, sier foretakstillitsvalgt Mai-Britt Martinsen til NRK.

Fredag gikk UNN-direktør Tor Ingebrigtsen, styreleder Jorhill Andreassen og neststyreleder Erling Espeland av etter trusselpåstander fra styrelederen i Helse Nord.

Les egen sak: Tre topper i ledelsen i Universitetssykehuset Nord-Norge slutter

Mens Legeforeningen sier at det har vært en ukultur ved UNN i årevis, mener Sykepleierforbundet at Helse Nord har håndtert saken dårlig.

- Forskjellige opplevelser

Sykepleierforbundets foretakstillitsvalgt , Mai-Britt Martinsen, er ikke nådig i sin vurdering av Helse Nords håndtering av saken.

Styreleder Marianne Telle i helseforetaket sa til Dagens Medisin onsdag kveld at hun under en telefonsamtale med sykehusdirektør Tor Ingebrigtsen i desember følte hun ble truet. Disse uttalelsene resulterte til slutt med at Ingebrigtsen trakk seg med umiddelbar virkning fredag. Det samme gjorde lederen og nestlederen i styret ved UNN.

– Jeg syns ikke det er bra å drive med trusler, men det er to forskjellige opplevelser om hva som har skjedd. Og jeg syns Helse Nord har håndtert denne saken helt forkastelig, sier Martinsen.

- Rolig og sindig kar

Hun sier de ansatte har hatt «våre fighter» med direktøren, men at hun opplever Ingebrigtsen som en rolig og sindig kar. Nå tror hun det blir en utfordrende situasjon framover.

– Det blir en kjempetøff situasjon. Helse Nord har virkelig sauset det til. Nå skal vi få en ny direktør. Hvordan blir det når han skal jobbe med det betente miljøet vi har fått mellom UNN og Bodø, spør hun.