Gå til sidens hovedinnhold

- Sykkelen ser helt ny ut

Hele ti år etter at den ble stjålet kom Marie Østenstads sykkel til rette. Og den er omtrent like fin som da den var ny!

(iOslo.no) - Jeg husker egentlig ingenting. Jeg var 18 år gammel da sykkelen forsvant. Nå må jeg ringe forsikringsselskapet, sier Marie Østenstad (28).

Ifølge politiet hadde den nåværende eieren betalt 50 kroner for doningen da han ble stoppet av politiet i Svartdalsveien mot Ryen ved halv to-tiden natt til torsdag.

Sykkelen var helt ny
Politiet sjekket sykkelen, og fant at den var stjålet faktisk hele ti år tidligere. Den sto oppført i politiets registre som stjålet den 24. april 1997. Saken har vakt oppstandelse i Oslo-politiet i dag - og mange har dratt på smilebåndene.

Sykkelen forsvant fra borettslaget Casinetto på Skøyen i april 1997. Da var Maries sykkel splitter ny.

- Jeg husker at jeg var veldig lei meg da den forsvant, sier hun.

At sykkelen nå er kommet til rette passer egentlig utmerket for 28-åringen. Hennes nåværende sykkel har brutt sammen, og hun trenger nye hjul. Og hva er da bedre enn gamle og kjære hjul?

Håper hun får den tilbake
- Det ser ut som du har vært utsatt for en svært nennsom tyv? Sykkelen ser jo helt ny ut?

- Jeg har ikke sett den selv, men det var det politiet sa til meg også, sier hun.

Det eneste som nå står i veien for en lykkelig gjenforening er forsikringsselskapet. De betalte ut i 1997, da Marie mistet hjulene til en ukjent gjerningsmann.

- Men vi får håpe de ikke trenger en ti år gammel offroader, sier hun.

18-åringen som ble stoppet hadde kjøpt den av en kamerat, som han mente selv hadde stjålet den. Politiet har ingen oversikt over hvor mange ledd sykkelen har gått gjennom de siste årene. Mannen politiet stoppet kan vente seg rettslig etterspill. Han ble natt til torsdag kjørt i arresten.

Les flere nyheter på iOslo.no

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt