*Nettavisen* Nyheter.

Sykler med Per Orderud

Foto: Ringerikes Blad, Arne Tvervaag

Finans Credit-dømte Torgeir Stensrudlegger lørdag ut på det 9,5 mill lange Birkebeinerrittet.

28.08.10 16:00

Torgeir Stensrud har trent seg 80 kilo lettere mens han har sonet etter dommen i Finans Credit-saken.

Nå tar han utfordringen i det beinharde Birkebeinerrittet fra Rena til Lillehammer sammen med flere som sitter bak murene. Blant dem Lars-Erik Andersen (Nokas-dømt) og trippeldrapsdømte Per Orderud, skriver Ringerikes Blad.

Les også: Gikk ned 75 kilo i fengsel

Gikk ned 75 kilo
Holemannen ble kjent for for sin trimiver da han dukket opp som deltaker i Furumomila på Modum i fjor høst. Da fullførte Stensrud de 10 kilometerne i fin stil, etter å ha gått ned 75 kilo i vekt så langt under fengselsoppholdet.

- For meg føles hverdagen som jeg har gått inn i et nytt liv, sa Stensrud til Ringerikes Blad den gangen.

10 måneder senere prøver han seg på en ny utfordring. Å sykle nærmere 10 mil i en kupert løype på bløtt og gjømete underlag, blir ganske sikkert en enda større utfordring for Torgeir Stensrud, selv om han har trent mye på sykkel under soningen i det såkalte åpne fengselet Hassel i Skotselv.

- Seks-sju innsatte
Fengselsleder i Hassel fengsel, Helge Aaby, bekrefter at Torgeir Stensrud er blant deltakerne som skal bryne seg på Birkebeinerrittet.

- Det er seks-sju blant de innsatte pluss en del tidligere innsatte, som sykler for Hassel bedriftsidrettslag i Birken i dag. Stensrud er blant dem og han står virkelig på i trenigen, sier Aaby til tv2nyhetene.no.

Stensrud ønsket ikke selv å snakke med pressen fredag.

Les flere saker hos Ringerikes Blad her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.