*Nettavisen* Nyheter.

Syklist (17) slått av setet

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Gutten ble slått i asfalten av en person i en forbipasserende bil. – Idioti, sier Kurt Asle Arvesen.

23.07.09 19:33

En 17 år gammel konkurranserytter med flere seire fra kretsmesterskap i sykling fikk en svært ubehagelig opplevelse da han la ut på treningstur i Sandnes i Rogaland sent onsdag kveld.

Hodet i asfalten
Ved Kvål ble han innhentet av en personbil som sakket av og ble kjørende ved siden av ham. En mannsperson lente seg ut av vinduet og slo 17-åringen i hoderegionen med slik kraft at at han mistet kontrollen over sykkelen og slo hodet i asfalten, skriver Aftenbladet.no.

Syklisten har ikke noe klart minne av hva som skjedde umiddelbart etter at han traff asfalten, men fikk med seg at bilen fortsatte videre i høy hastighet.

Sykkelen er totalskadd, men gutten kom fra episoden uten andre fysiske skader enn skrubbsår.

Faren til offeret opplyser overfor Aftenbladet.no at saken vil bli anmeldt. Sønnen har ifølge faren ingen formening om hvem som angrep ham.

Påkjørt av traktor
Enda et tilfelle av framprovosert sykkelvelt forekom i Sandens samme kveld, også denne gangen i forbindelse med en treningstur. En 48 år gammel syklist ble forbikjørt av en traktor med henger på slep da det gikk galt.

– Sjåføren kjører forbi, men svinger inn for tidlig, slik at hengeren kommer borti sykkelen slik at den velter. Traktoren stopper ikke, sannsynligvis har ikke sjåføren fått med seg påkjørselen, sier overbetjent Magnar Hetland ved Rogaland politidistrikt til Nettavisen.

Syklisten pådro seg flere ribbeinsbrudd, men er ellers i god form.

Traktoren beskrives som stor og grønn med gul tilhenger. Politiet ønsker å komme i kontakt med sjåføren.

Hendelsen skjedde i Strandgata like utenfor Sandnes sentrum.

Ikke overrasket
Sykkelproff Kurt Asle Arvesen i Team Saxobank måtte bryte årets Tour de France på grunn av brukket kragebein. Han sier han har lang erfaring med tåpelige bilister på norske landeveier.

– I Nesset kommune der jeg kommer fra er stort sett alle bilistene veldig flinke til å ta hensyn til landeveissyklister, men man skal ikke lenger enn til Molde kommune før det er mye mer aggressivt. Når vi kommer ned i osloområdet har jeg inntrykk av at det er rimelig kvast. Å høre slike historier som dette her er veldig trist, sier Arvesen til Nettavisen.

Han tror syklister virker provoserende på bilister fordi de mener at syklistene sinker dem.

– Men det er rart med det... Jeg har opplevd mange ganger at bilister som har sveivet ned vinduet for å kjefte på oss når de passerer har tid til å stoppe og kjefte litt ekstra dersom vi åpner munnen tilbake, sier Arvesen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.