RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Syklist kvestet av stresset mor

De kranglete ungene i baksetet gjorde at 47-åringen ikke så syklisten.

(iBergen.no) Nå må den tidligere ustraffede kvinnen i fengsel for uaktsom kjøring.

Forstyrret av krangling
47-åringen var på kjøretur i sommer med sine to barn på fire og sju år i baksetet. Stemningen i bilen var dårlig og barna kranglet ustanselig. En bilist som kjørte bak dem, så at kvinnen snudde seg til baksetet flere ganger og at kjøringen var vinglete.

Ved Holdhus i Samnanger kastet et av barna et blad fram mot forsetet. Bladet havnet under pedalene. Selv om det ikke var til hinder for pedalbruken, bøyde hun seg ned for å fjerne bladet. Hun så aldri syklisten foran henne, til tross for at han var utstyrt med gul refleksvest.

- Hørte et dunk i ruten
Under rettssaken fortalte hun at hørte et dunk mot frontruten som ble knust i sammenstøtet med syklisten. Hun trodde først bilen var blitt truffet av en stein.

Syklisten, som lå i trening til sykkelløpet Trondheim-Oslo den påfølgende helgen, ble stygt skadet. Flere steder i kroppen fikk han beinbrudd, samt store smerter og hukommelsestap. Ennå er han under behandling i et omfattende rehabiliteringsprogram ved Norsk Idrettsmedisinsk Institutt.

Tilfeldig at han ikke ble drept
Retten tilkjente ham en erstatning på 25.000 kroner som følge av hans reduserte livskvalitet. I tillegg må småbarnsmoren i fengsel i 21 dager og mister førerkortet for ni måneder.

«Slik retten ser det er tiltaltes uoppmerksomhet fra veibanen over et såpas langt tidsrom (...) en alvorlig svikt i forhold til de krav som stilles til bilførere. (...) Det vises til at fornærmede ble skadet, men at det beror på tilfeldigheter at han ikke like gjerne ble drept.» heter det i dommen fra Nordhordland tingrett.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere