RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)

Sylte frykter ikke politiet

Sist oppdatert:
Advokat Olav Sylte tar etterforskningen mot ham med knusende ro, og kaller den «ren rutine». Der tar han feil.

Fredagens bitre møte mellom kjendisadvokat Olav Sylte, og hans tidligere venn og klient i Kristiansand tingrett, kan være en forsmak på hva som venter advokaten. Beskyldningene er mange, og skulle noen få la seg bevise, vil det være ødeleggende for den vellykkede sørlandsadvokaten.

I Kristiansand tingrett lød tiltalen på en rekke tilfeller av simpel voldsbruk, tyverier og kjøring uten førerkort. Den tiltalte – en 26-åring fra Sørlandet - er en vanekriminell med langt rulleblad.

- Knusende ro
Likevel ble mye tid brukt på det mye omtalte innbruddet i Syltes bilbutikk Biltorget, og 26-åringens forhold til Sylte. Et forhold som kulminerte i Syltes «pågripelse» av 26-åringen. Denne saken er anmeldt og politiet har startet selvstendig etterforskning av denne saken.

Sylte selv er tilsynelatende rolig i forhold til etterforskningen. Etter fredagens rettsmøte i Kristiansand tingrett hadde en selvsikker Sylte følgende kommentar til etterforskningen.

- Loven sier at alle anmeldelser skal etterforskes. Politiet er pliktige til å etterforske denne saken. Nei, dette tar jeg med knusende ro.

Alvorlige beskyldninger
Men Nettavisen kjenner til at etterforskningen mot Sylte er mer omfattende enn en rutinemessig undersøkelse. Beskyldningene hagler mot advokaten, og politiet tar dem seriøst.

Nedenfor har Nettavisen gjengitt noen av beskyldningene som har kommet mot Sylte. Skulle én av disse la seg bevise, kan det være ødeleggende for 37 år gamle Syltes advokatkarriere.

Slo tiltalte
I retten fredag sa den tiltalte 26-åringen at han ble slått to ganger i ansiktet av Olav Sylte. Dette benektet Sylte i retten. Til Nettavisen har Sylte tidligere innrømmet at han utøvet vold mot 26-åringen, og forårsaket et blått øye. Han nekter for å ha slått to ganger, slik det ble hevdet i retten fredag.

Les: Kjendis-advokat slo eksklient

26-åringen sa også i retten at Sylte hadde smuglet inn tre mobiltelefoner til ham i fengselet. Hvis dette stemmer, er det alvorlig for advokaten.

Men påstandene fra 26-åringen må sees i lys av at han har et uttalt hevnmotiv. Han føler seg sveket av sin tidligere venn og advokat, som blant annet stakk av med kjæresten (18).

- Svertekampanje
Problemet for politiet er at beskyldningene ofte er vanskelige å dokumentere. Sylte selv sier til Nettavisen at flere personer har forsøkt å sverte ham det siste året, og at de fabrikkerer historier bare for å skade ham.

- Dette er personer som har vært ute etter meg, og som har skrevet stygt om meg i lang tid, sier han til Nettavisen.

Sylte får indirekte støtte fra en av personene som har blitt utpekt som angivelig offer. Da Nettavisen ringte mannen som skulle ha blitt truet, avviste personen påstander om trusler, og ga Sylte de beste skussmål.

Torpedoer
Et annet eksempel er Henrik Nilsen: Han fortalte i Nettavisen fredag at han hadde jobbet svart for advokaten, og at han ble truet av Sylte og flere torpedoer i forbindelse med et lønnsoppgjør. Sylte innrømmer at det var en konflikt, og vil heller ikke navngi mennene han kom med, men Sylte sier at han bare ringte politiet og at han ikke brukte mennene mot Nilsen.

Les: - Sylte brukte torpedoer

Problemet for politiet er at Nilsen ikke ønsker å politianmelde, eller oppgi hvem torpedoene er. Dette fordi han vil beskytte sine kriminelle venner som var involvert i saken.

Syltes ansatt: - Jeg ble banket opp
En tidligere ansatt av Sylte skal også ha anmeldt Sylte for delaktighet i vold.

- Jeg ble banket opp inne på Biltorget mens Olav Sylte satt og solte seg på utsiden. Etterpå ba han meg ikke anmelde, men å legge saken bak meg, sier den tidligere ansatte til Nettavisen. Han forklarer at julingen hadde sammenheng med tidligere forhold.

Denne mannen legger ikke skjul på at han ønsker å skade Sylte. Han føler seg ydmyket over lang tid gjennom jobben. I tillegg mener mannen at Sylte skylder ham mye penger i ubetalt lønn.

- Dette er helt ukjent for meg. Dette er en røverhistorie oppdiktet av denne personen og servert på et passende tidspunkt, sier Sylte til Nettavisen.

- Brøt seg inn
En annen bekjent av Sylte, verkstedeieren Oskar Maberg, sier til Nettavisen at han har anmeldt Sylte for innbrudd. I forbindelse med et leieforhold skal Sylte ha brutt seg inn på Mabergs kontor og stjålet regnskapsdokumenter.

- Jeg anmeldte forholdet for et år siden, men ingenting er gjort. For meg virker det som om du kan gjøre hva du vil når du er advokat, sier Maberg.

Sylte sier til Nettavisen at han også leide kontoret av Maberg, og at han bare tok med seg dokumenter som var hans.

Maberg er i tillegg en venn av 26-åringen som nå er tiltalt for å ha gjort innbrudd hos Sylte, og Syltes tidligere ansatt, som skal ha blitt utsatt for vold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere