RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sylvi Listhaug slettet omdiskutert bilde fra Facebook


OMSTRIDT: Sylvi Listhaug har slettet sitt omstridte Facebook-innlegg, der hun kritiserte Arbeiderpartiet for å ikke ta nasjonens sikkerhet på alvor.
OMSTRIDT: Sylvi Listhaug har slettet sitt omstridte Facebook-innlegg, der hun kritiserte Arbeiderpartiet for å ikke ta nasjonens sikkerhet på alvor. Foto: Ole Berg-rusten (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Sylvi Listhaug slettet den omstridte Facebook-posten fordi hun ikke har rettigheter til bildet av fremmedkrigere.

Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) slettet onsdag det omdiskuterte innlegget på Facebook hvor et bilde av islamistiske krigere var brukt.

– Jeg har nå slettet innlegget og bildet som ble lagt ut på fredag. Grunnen til dette er at de som har rettighetene til bildet i Norge, har gitt oss beskjed om at det ikke kan brukes i politisk kampanje. Det må vi selvsagt forholde oss til. Ønsker alle en fin dag videre, skriver Listhaug som en forklaring på at innlegget er slettet.

Erik Stephansen: Vi trenger en voksen justisminister

Les også: Støre: – Ikke tillitvekkende av Sylvi Listhaug

NTB scanpix ba på vegne av Associated Press (AP) Sylvi Listhaug om å fjerne bildet fra sosiale medier på grunn av begrensninger det amerikanske bildebyrået har satt for salg av bilder til politiske aktører.

– Vi har på vegne av Associated Press bedt Sylvi Listhaug, via hennes rådgiver Espen Teigen, om å fjerne bildet fra Facebook. Årsaken til det er at AP har vilkår som setter begrensninger for salg av redaksjonelle bilder til politiske partier og interesseorganisasjoner, sier redaktør og leder for visuell kommunikasjon i NTB, Christina Dorthellinger.

Her er innlegget som har skapt furore de siste dagene:

Sylvi Listhaugs Facebook-post der hun skriver at "Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet".

Over bildet av krigere fra opprørsgruppen al-Shabaab i Somalia skrev Listhaug «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet – Lik og del» fredag morgen. Innlegget vakte voldsomme reaksjoner over et bredt spekter. Både opposisjonen på Stortinget, overlevende etter terrorangrepene 22. juli 2011 og Høyre-medlemmer har reagert.

Onsdag ettermiddag fjernet Listhaug innlegget fra den åpne profilen sin på Facebook.

Les også: - Derfor skaper Listhaug så sterke reaksjoner

Det er flere som har krevd at Listhaug skal beklage og slette Facebook-innlegget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere