RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Synagoge må fjerne kamera

Sist oppdatert:
Kameraovervåking av gater, fortau og balkonger utenfor den jødiske synagogen i Oslo er ulovlig. Nå krever Datatilsynet at kameraene fjernes.

Det Mosaiske Trossamfund har bedt om å få fortsette med kameraovervakingen for å kunne oppdage eventuelle angrep på synagogen, men Datatilsynet sier nei.

Et kamera som overvåker både gater, fortau og private balkonger i nabolaget på St. Hanshaugen i Oslo må fjernes innen 1. mars, skriver Vårt Land.

Direktør Georg Apenes i Datatilsynet sier til avisen at Det Mosaiske Trossamfund har rett til å overvake sin eigen tomt, men ikke nabotomta.

– Det er slik i samfunnet vårt at det er politiet som skal passe på det offentlige rommet. Det må være de samme reglene for et trossamfunn, en bedrift eller en ambassade. Politiet som deler synspunktene til Det Mosaiske Trossamfund, får i tilfelle stille ressurser til disposisjon slik de har gjort ved den israelske ambassaden, sier direktør Georg Apenes til Vårt Land.

Tilsynet legger til grunn at ingen overvåking av mennesker i deres private hjem kan tillates.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere