RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Synes skolen er for lett

Sist oppdatert:
Både svake og sterke elever i Oslo-skolene synes ikke de får vanskelige nok oppgaver å bryne seg på, viser en undersøkelse. Hva syns du?

53 prosent oppgir at de får vanskelige nok oppgaver, viser brukerundersøkelsen som MMI har utført.

SI DIN MENING:
Får barn nok utfordringer på skolen?
Ja, skolen er krevende
Nei, tas for mye hensyn til de svake
Bryr meg ikke

Se resultat
- Vi treffer helt klart ikke godt nok i bestrebelsene på å tilby individuelt tilpasset undervisning, noe som er skolens aller viktigste oppgave. Både de såkalt svake og de såkalt sterke synes de får for enkle oppgaver. På dette området har Oslo-skolene en betydelig utfordring, sier skoledirektør Astrid Søgnen til Aftenposten.

Skolebyråd Torger Ødegård (H) mener det er sløsing med individets ressurser å vente med lese- og skriveopplæring til andre klasse. Han arbeider nå for at slik opplæring skal bli obligatorisk allerede i første klasse.

MMI-undersøkelsen viser at 96 prosent av elevene og de foresatte er godt eller middels fornøyd med fraværet av mobbing, vold og rasisme. Skolebyggene får godkjent karakter fra 83 prosent av brukerne.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere