RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Synsk svigermor fant stjålet bil

Foto: Privat
Hadde ikke blitt fortalt at bilen var stjålet, men så hvor den sto gjemt.

Roar Selbæk fra Stavern ble frastjålet sin nye Honda CRV til en verdi av 650.000 kroner fredag kveld. Mandag fant han igjen bilen, med god hjelp fra sin synske svigermor.

Selbæk kom hjem sent fredag kveld etter å ha vært ute og spist middag. Han oppdaget at uvedkommende hadde tatt seg inn i huset, og i tillegg stukket av med bilen. Svigermoren, som bor i Fosen utenfor Trondheim og ikke visste om innbruddet, tok kontakt med Selbæk dagen etter.

Gode forbindelser
- Hun er veldig flink med tarotkort, og har mange synske forbindelser. Hun fikk et syn, og kunne fortelle at bilen ville dukke opp innen kort tid, Selbæk.

Svigermor Bjørgunn Bye fikk god hjelp fra synske venner, og kunne fortelle at bilen sto på en skogsvei. I tillegg kunne hun se at tyvegodset fortsatt befant seg inne i bilen.

- Kort tid etter ringte hun igjen og sa at bilen hadde blitt flyttet, og at hun kunne se en del navn. Både Vidar og Ås dukket opp, og vi trodde kanskje det var en privatperson. Etter hvert skjønte vi at det var et stedsnavn som het Vidarås, forteller Selbæk.

Han og sønnen var ute hele lørdagen for å lete etter bilen, men uten hell. Da de snakket med svigermoren mandag, kunne hun se at bilen igjen var flyttet.

- Kjørte rett på
- Hun sa at vi måtte gå ut bakdøra på huset vårt, og gå 210 grader i forhold til sola. Vi skulle gå sju – åtte kilometer den retningen, og finne bilen på en parkeringsplass mellom noen trær og hus, forteller Selbæk.

Han og sønnen tok et rask overblikk over steder som kunne passe til beskrivelsen, og mente bilen måtte befinne seg i bøkeskogen i Larvik. De kjørte i den retningen, og sønnen så bilen med en gang.

- Vi kjørte rett på den, og den var akkurat åtte kilometer hjemmefra. Det er helt utrolig, sier Selbæk.

Bilen var skrapet opp på sidene, og han er ikke i tvil om at bilen på et tidspunkt har befunnet seg i skogen.

- Jeg fikk god hjelp av kolleger, og vi klarte å sette sammen alt vi så til en sammenheng slik at vi fant igjen bilen. Vi hadde tillit til at de opplysningene universet sendte oss kunne hjelpe oss, og det gjorde de, sier svigermor Bjørgunn Bye.

Flere hendelser
Selbæk forstår at folk er skeptiske til historien, som han først fortalte til Østlandsposten. Han innrømmer gjerne at han i begynnelsen selv var noe tvilende til svigermorens spådommer.

- Det er ikke første gang vi har opplevd noe sånn. For seks år siden var det en episode der hun så seks måneder inn i fremtiden, og da tiden kom, skjedde akkurat det hun hadde fortutsett. Da fikk jeg litt mer respekt, sier Selbæk.

Svigermoren hadde også rett i at det befant seg tyvegods i bilen, men det var ikke familien Selbæks. Svigermoren med hjelpere har gitt en detaljert beskrivelse av det de mener er tyvene, og politiet jobber nå med å oppklare tyveriet.

- Du må være glad for at du har en svigermor som ordner opp på denne måten?

- Det er både òg. Det går jo ikke an å finne på noe galt med en slik svigermor, fleiper han.

- Men selvfølgelig er jeg veldig glad for at bilen min har kommet til rette og takker henne masse for hjelpen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere