*Nettavisen* Nyheter.

Syntes du det var vel kaldt i dag tidlig? Det blir ikke bedre i morgen

Nytt kuldesjokk torsdag:

FORTSATT VINTER: Venter du på varme og vårvær? Du må fortsatt smøre deg med tålmodighet, ifølge meteorologene. Bildet er fra Feiring. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Kulda ligger over Norge. I kjølige Oppland og Hedmark ble det målt 39,7 og 42,0 minusgrader onsdag. Torsdag blir trolig minst like kald.

28.02.18 14:36

Det er ikke slik at vi går mars i møte med skikkelig vårvær. Torsdag morgen er det nemlig varslet minst like kaldt som onsdag.

Les også: Kvinne gikk seg vill i sprengkulden på Kvamskogen

Onsdag ble det målt -39,7 kuldegrader ved Meteorologisk institutts målestasjon på Leirflaten i Sel kommune i Oppland. Leirflaten topper som regel lista over de kaldeste plassene i fylket.

– Det er et utmerket sted for lave temperaturer, fastslår vakthavende meteorolog Per Egil Haga overfor Oppland Arbeiderblad.

Vinterens laveste

Vinterens laveste temperatur ble målt i Folldal i Hedmark onsdag morgen med -42,0 grader, melder Meteorologisk institutt på Twitter.

Les også: Her var det minus 42 grader i natt

Les også: Varsler sterk kuling og tosifrede minusgrader


Mildest på Toten

Nå ligger Leirflaten forholdsvis høyt, og det er dermed noe mildere i lavlandet onsdag og sør i fylket er det noe mer levelig.

Totningene er blant de heldigere. Ved målestasjonen Apelsvoll på Østre Toten er fylkets høyeste temperaturer målt med 14,5 kuldegrader. Målingen har hatt nest mildeste minimumstemperatur med 14,9 minusgrader onsdag.

Sprengkulda fortsetter torsdag, men så skjer det noe.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rosten i Sel kommune onsdag. Onsdag ble det målt -39,7 kuldegrader ved Meteorologisk institutts målestasjon på Leirflaten i Sel kommune. Foto: Webkamera (Nettavisen)

– Fredag, lørdag og søndag blir det en liten stigning i temperaturene. Da svekkes høytrykket. Da får vi mer skyer og kanskje også et dryss med snø fra dem, sier Haga.

Han opplyser at det neppe dreier seg om snømengder som må måkes i denne omgang.

Ikke noe mildvær i prognosene

I mars begynner man gjerne kjenne sola varme på dagtid, men det blir likevel ikke vårlige temperaturer. Haga anslår at gradestoppen vil vise opp mot 10 kuldegrader.

Noe mildvær finner ikke Haga i prognosene i det hele tatt.

– Det er fortsatt en kald værtype utover i kommende uke, men kanskje litt større muligheter for snø av og til, sier Haga.

Se flere saker i oa.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag