T-bane kolliderte med snørydder

Et T-banetog på vei fra Østerås til sentrum kolliderte søndag kveld med en traktor med snøfreser på Makrellbekken stasjon i Oslo.

01.02.04 23:42

Ulykken skjedde ved 19-tiden på linje 2. T-banen ble stengt fra Hovseter til Majorstuen etter hendelsen. Kollisjonen førte til store materielle skader, men ingen personer ble skadd.

- Det er blitt satt opp bussforbindelse mellom Majorstuen og Hovseter. Banen går mellom Hovseter og Østerås. Foreløpig er det uvisst om vi vil klare å åpne banen til mandag morgen, sier informasjonssjef Bjørn Rydmark i Oslo Sporveier til NTB.

- Det foregikk snørydding på perrongen på Makrellbekken stasjon med en traktor med snøfreser. Det kan se ut til at verken føreren av traktoren eller T-baneføreren har sett hverandre gjennom all snøføyken, sier operasjonsleder Bjørn Ølstad i Oslo politidistrikt til NTB.

- Vi må forsøke å få brakt på det rene hva som er skjedd. Traktoren skulle ikke vært der den var. Vi har vært veldig oppmerksomme på farene ved snørydding helt siden ulykken NSB hadde ved Vestby stasjon for kort tid siden, sier Rydmark.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.