*Nettavisen* Nyheter.

T-banekaos for fotballfans

Over 25.000 fotballfans var på vei hjem etter landskamp på Ullevaal onsdag kveld da T-banen stoppet opp i Oslo i mer enn en time.

19.11.03 23:26

Klokka 21.50 onsdag kveld stoppet T-banen mellom Majorstuen og Nationaltheatret. Det var ventet at trafikken ville gå som normalt igjen mellom klokka 22.30 og 23, men togene er fortsatt ikke i normal trafikk.

- Denne feilen vil ta tid å rette opp. En masse ledninger og kabler må byttes, derfor venter vi ikke å være i normal drift før trafikken settes igang igjen ved 6-tiden torsdag morgen, sier informasjonssjef Bjørn Rydmark i Oslo Sporveier til TV 2 Nettavisen.

Sporveien trodde først at feilen lå i et av togene, men ved 23-tiden var det klart at den såkalte likretteren på Majorstua, som skaffer kjørestrøm til togene, var skyld i problemene.

Maks uflaks
Når togene først skulle stanse i mer enn en time, kunne Sporveien knapt ha vært mer uheldig med tidspunktet. Like før klokken 22 strømmet over 25.000 mennesker ut fra Ullevaal stadion, og svært mange av disse hadde tenkt seg med T-banen ned til sentrum.

- Ja det var skikkelig ergerlig at dette skjedde i kveld, medgir Rydmark.

Han understreker at Sporveiens reisegaranti gjelder for de som valgte drosje.

- Finn en taxi og send regninga til oss!

Snur
Det er fortsatt strømløst på Nationalteateret og Majorstuen. På Majorstuen stasjon har Sporveien personell som leder folk over på trikk og buss ned til sentrum. Togsett snur nå på Stortinget, Frøen, Borgen og Blindern, og kjører tilbake til utgangspunktet.

Sporveien var også onsdag morgen rammet av tekniske problemer, men kveldens stans hadde ingen sammenheng med disse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.