RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

T-banekaos i Oslo

Sist oppdatert:
Et kraftig snøfalI Oslo førte til full stopp i t-banenettet onsdag morgen. Trafikken var ikke i gang igjen før ut på formiddagen.

Det kraftige snøfallet mellom klokka 4 og 6 natt til onsdag førte til store problemer for Oslo Sporveier onsdag morgen.

Spesielt gjaldt dette på linjene 2 og 3, der det til dels var full stopp i morgenrushet. Disse banene går henholdsvis til Østerås og Sognsvann. Oslo Sporveier lyktes ikke med å få kjørt T-bane-tog fram til endestasjonene på disse banene under morgenrushet onsdag.

Snø under skinnene
- Under normale omstendigheter har ikke snøfall representert noen problemer, men mengden med snø som kom i løpet av et par timer i morges, ble for mye. Det som skjedde var at det pakket seg snø under strømskinnene, slik at det ikke ble kontakt mellom strømskinne og tog. Da kommer vi ingen vei, sier informasjonssjef i banedivisjonen i Oslo Sporveier, Bjørn Rydmark, til NTB.

Oslo Sporveier jobbet på spreng i flere timer med kostemaskiner som koster vekk snøen for at togene skal kunne få kontakt med strømskinnene og komme i drift igjen.

- Rundt klokka 10.15 var vi i gang med normal trafikk, men det vil nok ta en tid før vi går etter ruteplanen på samtlige linjer, sier Rydmark

Togproblemer
Også NSB har hatt problemer med snøværet i Oslo-området.

- Snøen har satt seg fast under toget og på skinnegangen og hindret sporveksling. Dette er spesielt et problem i rushtrafikken, fordi vi da har færre tog å rutte med og mindre tid mellom hver avgang, sier informajonssjef i NSB Audun Tjomsland.

- Det har i dag tidlig vært 10 til 11 kanselleringer, men av 400 avganger er det ikke så ille. Vi forstår at folk blir fortvilet, men utover dagen er det ikke meldt om flere kanselleringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere