RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

T-banekonflikten trappes opp

Sist oppdatert:
- Passasjerene kommer til å sitte kanskje enda trangere den kommende uka, sier fagforeningsleder i Oslo Sporveier Rune Aasen.

Kristelig Folkeparti, Høyre og Fremskrittspartiet gikk onsdag imot et vedtak i Oslo bystyre om at vognvedlikeholdet ikke skal konkurranseutsettes før 2009.

Ifølge fagforeningsleder i Sporveiens Arbeiderforening, Rune Aasen, ville en slik beslutning vært nok til at verkstedsarbeiderne allerede torsdag hadde begynt å jobbe overtid igjen.

Nå blir imidlertid saken utsatt enda en uke.

De tre partiene skal ha reagert på saksbehandlingen var feil. De mente de ikke hadde blitt forberedt på forslaget og at det hadde for vidtrekkende konsekvenser. Dermed ble saken utsatt til neste onsdag.

- De hadde mulighet til å få slutt på dette. I stedet kommer folk til å stå trangt, kanskje enda trangere i en uke til, sier Aasen til Nettavisen.

Han er rasende på det han mener er uansvarlige politikere.

- Jeg er forbannet. Det er en grense for hvordan det går an å behandle både ansatte og passasjerer. Nå ser vi i hvert fall hvem som har ansvaret for trafikkaoset, sier han.

Han tror avgjørelsen vil føre til økt konflikt i Oslo Sporveier.

Komplett kaos
De siste dagene har det vært komplett kaos på t-banen i Oslo. Linje 3 har vært stengt både tirsdag og onsdag.

Bystyret vedtok i mars å konkurranseutsette vedlikeholdet av nye vogner som skal erstatte dagens vognpark. Det tok de nåværende verkstedsarbeiderne ille opp, og dermed nektet de å jobbe overtid.

Det førte til at Oslo Sporveier har manglet så mye som 50 prosent av vognene på visse tider, og misnøyen blant passasjerene har vært stor. Forbrukerrådet gikk tirsdag ut og sa at de ikke kunne ta betalt for tjenesten på t-banen fordi den var altfor dårlig.

Arbeiderpartiet og SV har hele tiden vært mot omorganiseringen av vedlikeholdet av t-banevogner, og i siste liten har de også fått støtte av Venstre.

Det var imidlertid ikke nok til å få flertall i bystyret onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere