RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

T5PC-politimann tidligere halliktiltalt

Foto: Arne Lutro, TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
En av politimennene som om er suspendert i Rogaland på grunn av sin befatning med T5PC-skandalen er tidligere tiltalt for medvirkning til hallikvirksomhet.

Politimannen var en av flere som fredag ble suspendert, mistenkt for å ha misbrukt yrkesstatusen sin for å rekruttere til skandaleselskapet T5PC.

Frikjent i januar

I januar i år sto den omtalte mannen tiltalt for medvirkning til hallikvirksomhet, melder Rogalands Avis. Den nå suspenderte politimannen ble da frikjent i Stavanger tingrett.

Fungerende politimester, Leif Ole Topnes, avviser overfor Rogalands Avis at halliktiltalen vil ha innvirkning når politiets tilsetningsråd behandler suspensjonen av politimannen.

Risikerer jobben

Politimannen risikerer likevel å miste jobben, dersom retten mener at vervingen til pyramideselskapet gjør at han har brutt lov om statens tjenestemenn, og dermed er «uverdig til sin stilling» eller har begått handlinger som «bryter ned den aktelse eller tillit som er nødvendig for stillingen».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere