Ta med barnehage-plassen på ferie

Vil du jobbe på hytta, men forstyrres av ungene? Fra neste vinter kan du ta med barnehageplassen til fjells.

17.01.06 14:15

Forretningsmannen Rolf Tore Andersen eier og driver i dag fem barnehager i Bergen. Nå vil han tilby foreldre som har plass til barna sine i en av de fem barnehagene å ta med seg plassen til Geilo.

Politikerne i Hol kommune skal nå behandle søknaden om å bygge en barnehage med mellom 50 og 80 plasser på Geilo, melder NRK Buskerud. Også fastboende på Geilo skal kunne søke plass i barnehagen. I perioder med stor pågang planlegger Andersen å leie inn flere ansatte og ta imot ungene til ferierende bergensere. Foreldre fra Geilo som har barn i barnehagen skal på samme måte kunne ta med seg plassen til en av de fem barnehagene i Bergen, hvis de vil på ferie hit til byen.

- Positivt
Planene får god mottakelse hos flere politikere i Hol. Nestleder i teknisk hovedutvalg, Roar Strand (Frp), er svært positiv til planene, og har sørget for at søknaden er tatt ut av køen og kommer opp til behandling allerede på februarmøtet.

Også ordfører Erik Kaupang (Ap) synes planene virker spennende.

- Det blir mer og mer vanlig at folk arbeider fra andre plasser enn hjemme. Hvis en kan ta med kontoret og barna på hytta, og at barna da får være på fjellet samtidig som de får det samme tilbudet som hjemme, så synes jeg det virker spennende, sier Kaupang til NRK.

Får Andersen ja på søknaden sin, kan barnehagen være ferdig i november.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.