Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ta pengene fra hopp-pampene

Kvinnelig skihopper
Kvinnelig skihopper Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
FIS-sjef Torbjørn Yggeseth vil ikke slippe til jenter i Vikersund. Hvordan kan den norske staten bruke skattepenger på en idrett som domineres av slike holdninger?

Holdningene som møter 18-årige Anette Sagen er utrolige. Idrettsjenta flyr ned Holmenkollen, hopper bedre enn mange av gutta og har lyst til å prøve seg i Vikersund.

Den lokale rennledelsen sier ja, men ikke FIS-sjefen.

- Vi har sagt nei til jenter i Vikersund. Og vi kommer helt sikkert ikke til å forandre mening, sier Torbjørn Yggeseth til VG.

Dette er helt uakseptable holdninger, som det idrettspolitiske Norge ikke kan godta.

Yggeseth ødelegger ikke bare for Anette Sagen, men han klarer også å skygge ørlite for de internasjonale triumfene til Sigurd Pettersen, Roar Ljøkelsøy & Co. Det kan umulig være moro å ha en internasjonal hoppkomité som er befolket av slike levninger.

Ifølge 2002-regnskapet skaffet det offentlige nesten 80 prosent av inntektene til Norges Idrettsforbund. Hele 416 av 530 millioner kroner kommer altså fra offentlige tilskudd. Og penger fra NIF holder igjen liv i særforbund som Norges Skiforbund.

For øyeblikket bidar altså midler fra skattebetalerne (og tipperne) til en organisert virksomhet som driver aktiv kjønnsdiskriminering.

Det kan ikke fortsette.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!