RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tabberaner elsker Coop

Sist oppdatert:
24-åringen får garantert ikke noe godt tilbud etter å ha blitt tatt for ran i Norge og Sverige - begge gangene Coop-butikker.

(iOslo.no) Fem personer av asiatisk opprinnelse i alderen 15 til 24 år er nå siktet for å ha forsøkt å rane en Coop Prix-butikk med maskinpistol på Kampen den 6. mars. To av dem sitter i varetekt, to er løslatt mot meldeplikt, mens den femte, en 19-åring, er på rømmen.

Ranet ble avbrutt fordi gjengen ble skremt av en vaskehjelp som var på vei til jobb.

Domfelt i Sverige
Eldstemann i gjengen har tidligere også vist stor forkjærlighet for Coop-butikker - selv om det ikke gikk så bra. Mannen er nemlig tidligere domfelt i Sverige for ran av en Coop Konsum-butikk - samme kjede som Prix.

- Ja, den ene er tidligere domfelt for ran i Sverige. Faktisk mot samme butikk-kjede, sier politiadvokat Svein Bakkevig i Oslo politidistrikt til iOslo.no.

Og det kan bety at han risikerer et kraftig påslag i retten - og ikke et godt tilbud, som Coop Prix er mer kjent for.

- Dersom man er dømt for en identisk forbrytelse tidligere, så betyr det at det maksimale strafferammen øker til det dobbelte. Og maksimumsstraffen for grovt ran er i utgangspunktet tolv års fengsel, sier Bakkevik.

Tre har tilstått
Politiet mener at fire av de fem siktede var med på selve ranet. Tre av dem har allerede innrømmet at de sto bak ransforsøket. Den yngste mener politiet at var med på planleggingen av ranet og etterfølgende bistand.

- Den yngste har ikke erkjent straffskyld. Det er mulig at han ikke var med på selve anslaget, men at han var med på planleggingen og at han skulle skjule ting i etterkant. Han disponerte nemlig en leilighet ikke langt fra butikken, opplyser Bakkevik.

Det var et observant vitne som så ranerne på vei vekk fra butikken, kombinert med et tips om personer som kunne være aktuelle, som førte til at mennene ble pågrepet.

Les flere saker fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere