RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tabbetyver felt av snøen

Snø i Bergensområdet er ikke så vanlig. Når den først kommer, er den til både glede og irritasjon.

(iBergen.no) De har nok ikke tenkt seg så godt om, tyvene som hadde seg et raid i Masfjorden i Nordhordland søndag. For politiet fikk en rimelig enkel jobb med å sikre seg spor.

Startet med bilinnbrudd
Det hele startet med at politiet i Masfjorden fikk melding om to bilinnbrudd.

- Den ene bilen var brutt opp og den andre hadde de forsøkt seg på. Det gikk fotspor i snøen fra den ene bilen til den andre som vi sikret oss, forteller politiførstebetjent Bernhard Krokås ved Masfjorden lensmannskontor.

Så fikk politiet melding om en bil som hadde lagt utfor veien noen dager ikke så langt fra gjerningsstedet. Tirsdag tok politiet seg frem til bilen for å undersøke den nærmere.

- Bilen lå på siden i en skråning og hadde en utleiehenger på. Vi ringte til bileier som kunne fortelle at han nylig hadde solgt bilen til en navngitt person. Vi ringte også til selskapet som eide hengeren og fikk bekreftet at de hadde en utleiehenger på avveie, sier Krokås som mistenker at den lille banden hadde planlagt et større brekk og derfor hadde med seg henger.

Det stoppet ikke der
Fra bilen har tyvene trolig tatt seg ned til en båt og brutt seg inn. Denne tøffet de rundt med og stoppet blant annet på den lokale kafeen for å spise middag. Deretter tok de en taxi da båten trolig gikk tom for drivstoff.

- Båten fant vi ved et naust. Da vi skulle ned for å se, oppdaget vi masse fotspor som endte inne i et gårdshus. Her hadde tyvene vært og rotet fælt, sier Krokås.

- Høres ut som om tyvene har lagt igjen en del spor her?

- Hehe, ja vi har mistenkte i saken for å si det slik, svarer politiførstebetjenten.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere