*Nettavisen* Nyheter.

Tak kollapset i Asker

15 minutter etter åpningstid kollapset taket over en inngang ved Holmensenteret i Asker.

23.02.06 11:49

Ingen personer skal ha kommet til skade da taket raste. Det sier senterleder Jo Espen Eriksen til TV 2 Nettavisen.

- Taket raste sammen klokken 10.15, et kvarter etter at senteret åpnet. Heldigvis var det ingen personer under taket da det kollapset, sier Eriksen til TV 2 Nettavisen.

Taket som kollapset står ut over en av inngangene til senteret. Ifølge Eriksen er ikke dette hovedinngangen, men han sier at den blir brukt av mange kunder.

En av kundene som var ved senteret, Ingeborg Jensen (43), sier til VG Nett at det kun var flaks som gjorde at ingen kom til skade.

- Det er en stor stålkonstruksjon som raste sammen. Hadde jeg stått under da det raste, hadde jeg ikke levd nå, sier Jensen til avisa.

Snø
Det var noe snø på taket, men senterlederen ønsker ikke å spekulere i hva som kan ha vært årsak til kollapsen. Selve bygget er 15 år gammelt og inneholder 45 butikker.

Politiet er nå på stedet. Arbeidstilsynet er også varslet.

- Jeg vet ikke hvor mange kunder som var kommet inn på senteret da uhellet skjedde. Men vi er veldig glade for at ingen kom til skade, sier Eriksen.

Kort tid etter uhellet hadde senterledelsen satt igang oppryddig. Da TV 2 kom til stedet, var det kun noen få plater igjen utenfor inngangen.

- Oppretter undersøkelsessak
- Vi har hørt at det skal ha vært mye snø på taket som forårsaket dette, men det er det for tidlig å si noe sikkert om. Vi har en patrulje på stedet, sier operasjonsleder Roar Bjartan ved Asker og Bærum politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Vi opplevde det ikke som dramatisk, men folk på stedet kan ha oppfattet det slik, sier Bjartan.

- Burde senterledelsen ha sørget for bedre måking av taket?

- Det er det som sagt for tidlig å si noe om. Vi oppretter nå en undersøkelsessak for å finne ut av hva som skjedde, så blir det opp til etterforskningsavdelingen å avgjøre hva som sal skje videre, sier Bjartan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.