Tåke skaper forsinkelser på Gardermoen

Tåke har ført til forsinkede flyavganger hele mandag. Bare 54 prosent av flyene har lettet til oppsatt tid.

Tåke har ført til forsinkede flyavganger hele mandag. Bare 54 prosent av flyene har lettet til oppsatt tid. Foto: Webcam Oslo Lufthavn/OSL

Flere flyavganger er forsinket, flere avganger kan bli rammet.

19.10.15 21:11

– I løpet av hele mandagen har vi en punktlighet på 54 prosent, det vil si at litt over halvparten av flyavgangene har gått til oppsatt tid. Det har vært en utfordring, men problemene kan være i ferd med å avta, sier pressekontakt ved Oslo Lufthavn Lasse Andre Vangstein til Nettavisen.

På en normaldag har Oslo Lufthavn cirka 70.000 reisende. Det er vanskelig å anslå hvor mange som er blitt rammet av tåken på flyplassen.

– Nå på kvelden er det nok et par tusen reisende som blir rammet av forsinkelser, men det er ikke mulig å si om alle forsinkelsene bare skyldes taken, sier Vangstein.

Reisende blir av Avinor oppfordret til å møte opp som normalt, inntil andre beskjeder blir gitt, noe også Vangstein understreker:

– Dersom reisende ikke har fått andre beskjeder fra sine respektive flyselskaper må de alltid møte til normal tid.

Pressekontakten anslår forsinkelsene generelt sett til å ligge på mellom 15 - 50 minutter.

– Det er også noen enkeltvise unntak. Vi har for eksempel et fly som skulle til München som egentlig hadde avgang klokken 19.00. Den flyvningen ble utsatt til 20.40.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.