Taket blåste av storsenter

Foto: MMS-foto: Steinar Figved, TV 2

SANDNES/OSLO (TV 2 Nettavisen): Over 1500 kvadratmeter av taket på Maxi Storsenter i Sandnes blåste av onsdag ettermiddag. 15 biler på parkeringsplassen utenfor ble skadet da de ble truffet av taket.

12.01.05 21:27

Ved 14.30-tiden tok stormen «Inga» tak i det øverste laget av taket på den ene delen av Maxi Storsenter i Sandnes. Over 1500 kvadratmeter med blikktak forsvant. Taket blåste mellom 50 og 100 meter gjennom luften før det landet få meter fra inngang B.

Til alt hell kom ingen personer til skade. Politiet fryktet like etter hendelsen at enda flere takplater skulle løsne og senteret ble straks evakuert.

Ved 19.30-tiden var opprydningsarbeidet på stedet i ferd med å avsluttes:

- Det er blitt lagt betongelementer på taket, og også opprydingen på parkeringsplassen er nesten ferdig, opplyser operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt, Kurt Løklingholm, til TV 2 Nettavisen.

Sikret tak
Like før klokken 19 løsnet taket på blomsterforretningen Mester Grønn ved Alna senter i Strømsveien i Oslo.

Brannmannskaper forsøkte å sikre takplatene, men måtte gi seg med arbeidet før det var fullført:

- Det var ikke mulig å få festet alle takplatene. Vi har nå sperret av Ytre Ringvei mellom Strømsveien og Verkseier Furulundsvei i tilfelle noen av platene skulle blåse av, opplyser operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Mats Mogeland til TV 2 Nettavisen.

Blomsterforretningen samt leketøysbutikken Toys'r Us ble evakuert etter at taket løsnet.

Tak blåste av svømmehall
På Sunndalsøra ble taket på svømmehallen, rundt 50 bilvinduer og en brakkerigg ofre for «Inga».

- Mellom 100 og 200 kvadratmeter med takplater på Sunndal svømmehall løsnet og flagret gjennom lufta. Det har så langt gått ut over rundt ti biler, men ingen personer er skadd. Svømmehallen er stengt og vi oppfordrer folk til å holde seg innendørs, sier avdelingsleder for idrett i Sunndal kommune i Møre og Romsdal onsdag, Jostein Trædal til NTB.

Også en brakkerigg ved Sunndal stadion blåste ned, og ifølge lensmannskontoret ble 50 bilruter blåst inn av vinden på Sunndalsøra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag