*Nettavisen* Nyheter.

Taket raste på Rimi-butikk

Foto: Svein André Svendsen

Store snømengder førte til at taket på en Rimi-butikk i Larvik mandag kollapset. Politiet og brannvesenet har startet arbeidet med å gjennomsøke ruinene.

02.03.09 15:14

Ingen er meldt savnet etter at taket på Rimi-butikken i Frankendalsveien på Hovland i Larvik mandag kollapset under store snømengder, men politiet utelukker ikke at det kan være folk i det sammenraste bygget. Politiet fikk melding klokka 11.19. Ved 14-tiden startet arbeidet med å gjennomsøke bygget.

Søker med ruinhund
- Vi har gravemaskin på stedet. Dette vil ta tid, for vi må gå forsiktig fram i tillfelle det skulle være noen der inne. Etterhvert vil vi søke med en ruinhund som nå er på stedet, sier operasjonsleder Jorunn Heide ved Vestfold politidistrikt til Nettavisen klokka 14.30.

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

Det var ni personer inne i butikken da taket ga etter og deler av bygget raste. Det hadde på forhånd samlet seg store snømengder på det flate taket.

- Hørte et drønn
- Vi hørte et drønn. Da vi kom ut, så vi at veggen på bygget bulte ut, sier Svein Ingebretsen, som jobber på et sveiseverksted ved siden av.

Politiet rekvirerte ruinhund fra Oslo samt gravemaskin og kraner for å få bygningsdeler unna.

Kvinne lettere skadd
- En kvinne ble kjørt til Larvik sykehus med lettere skader. Det var fire ansatte og fem kunder inne i butikken da det raste, sier Jorunn Heide hos Vestfold-politiet til Nettavisen. Så langt tyder alt på at alle kom seg ut. Men politiet kan ikke med sikkerhet si at det ikke er noen i det sammenraste bygget før det er gjennomsøkt.

I minuttene etter ulykken ble det meldt at en kvinne kunne være savnet, men hun ble det senere gjort rede for, ifølge politiet.

Redningsmannskaper måtte vente
Politi, brannvesen og ambulanser var raskt på stedet, men av hensyn til sikkerheten for redningsmannskapene, kunne arbeidet med å gjennomsøke ruinene ikke starte umiddelbart. Det var fare for at bygget skulle rase enda mer sammen.

- Vi venter på redskap for å starte arbeidet med å gjennomsøke bygget, uttalte Steinar Johnsen ved brannvesenet i Larvik til Nettavisen mandag formiddag.

- Kvinnen vi trodde var savnet har kommet ut. Vi tror ikke det er folk der inne, men vi skal gjennomsøke ruinene med blant annet hunder, uttalte operasjonsleder Petter Aaronsen i Vestfold politidistrikt til Nettavisen.

Store snømengder trolig årsak
Ifølge brannvesenet er det snømengdene som førte til at taket raste. Bygget har flatt tak. Det siste døgnet har det kommet 15 centimeter tung snø. Det var rundt 300 kvadratmeter av taket som raste, skriver Østlands-Posten.

Skal tåle mer snø
Bygget eies av Tema Eiendom i Arendal.

- Det er åpenbart snøen som har ført til at taket kollapset. Vi hadde en mann på taket i forrige uke for å måle snømengdene og kom da til at det ikke kunne være mer enn 200 kilo. Taket skal tåle 225 kilo per kvadratmeter, sier Ole Ottersland til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.