Takket Gud, Carl og Eli

ÅLESUND: (TV 2 Nettavisen): Søndag sa John I. Alvheim fra seg alle sine verv i Frp, med tårefylt takk til dem som har betydd mest for ham gjennom en lang politisk karriere.

Alvheim la vekt på sin personlige kristentro da han ba om ordet og takket for seg etter at han hadde gått av som nestformann i Frp.

- Den første takken går til han som ga meg livet – til ham som fikk brukt meg, kanskje slik han ville. Han viste meg veien. Han fulgte meg på veien. Det neste er takken til alle mine velgere, alle de der ute. Takk for alle de gode håndtrykkene og klemmene en gammel mann har fått, sa en gråkvalt Alvheim

Eli åpnet dørene
På banketten lørdag kveld kom Frp-formann Carl I. Hagen med en usedvanlig personlig takk til Alvheim og han kone Aune-Liisa for den støtten de har gitt ham og kona Eli gjennom tøffe tider.

Partiveteranen bekreftet det nære personlige forholdet gjennom sine tale i dag. Han takket først Hagen for å ha gitt ham tillit og ansvar.

- Som på en enestående og tillitsfull måte tok imot diakonen, den tidligere fattiggutten fra Øygarden, som ikke engang hadde videregående skole å vise til, men som likevel ble valgt inn i partiets sentralstyre. Carl bygde meg opp, han lærte meg det jeg trengte å lære, sa Alvheim.

Foto: Ingvild Jensen

Så kom turen til Eli Hagen.

- Kjære Eli. Du åpnet hjemme ditt der ute på Bestum. Kanskje du ikke har tenkt så mye over det, men det betydde ufattelig mye for meg personlig, eldre mann alene i Oslo, ukjent med partiet. Vi ble inkludert i familien og det som godt er i så måte. Takk, Eli.

Gråt sammen
Alvheim minnet om de dramatiske periodene i Frp, med tøffe personoppgjør og eksklusjoner.

- Vi har grått sammen i ledelsen, bokstavlig talt, når hetsen og sviket fra våre egne ingen ende vile ta. Men noen av oss trodde at det var liv laga, sa Alvheim.

Han ba partiet ta vare på eierskapet til omsorgspolitikken, gen og bioteknologien og politikken overfor narkomane og alkoholikere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.