*Nettavisen* Nyheter.

Takket nei til fem mill.

Selgeren ville ikke ta pengene fra Farooq fordi han mente 26-åringen ikke ville passe inn i nabolaget.

19.10.06 10:54

Dermed fikk en norsk familie, som bød 50.000 kroner mindre, kjøpe villaen på Risløkka i Oslo.

- Det er helt forferdelig at det går an. Jeg har hørt mye om lignende diskriminering før, men dette var et hardt slag i trynet, sier 26 år gamle Farooq Ahmed til VG.

- Drømmeboligen
Villaen det dreier seg om er 177 kvadratmeter, og ligger på Risløkka. Budrunden startet onsdag morgen, og Ahmed la inn stadig høyere bud utover dagen. Til slutt kom meldingen han hadde ventet på. Ingen bød over hans bud på 4.950.000.

- Jeg ble kjempeglad. Etter å ha vært på husjakt i tre-fire måneder fikk jeg endelig tilslag. Dette var drømmeboligen for meg og familien min, sier Ahmed, som bor sammen med kona og datteren Amina (2).

Selgeren formidlet så gjennom megleren at Farooq likevel ikke fikk kjøpe villaen. Han ville heller selge til den andre budgiveren for 50.000 kroner mindre. Til VG sier selgeren at dette er dagligdags.

- Noen passer bedre i villa
- Vi tror at noen mennesker passer bedre i en villa enn andre. Som et eksempel synes jeg det er riktig at de som overtar en villa med en del vedlikeholdsoppgaver, bør ha forutsetninger for å opprettholde det. De som trolig aldri har slått en gressplen før, passer kanskje ikke så godt inn. Dette er ingen spesiell sak, sier selgeren til avisen.

De siste seks ukene har Akhenaton De Leon i Oganisasjonen mot offentlig diskriminering vært borti fire saker som dette. Han mener det er snakk om typisk hverdagsrasisme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.