RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Takstillas i Tollbodgaten ved Oslo S har løsnet – Kollektivtrafikken rammes


Tollbugata er sperret av på grunn av et takstillas som er i ferd med å blåse over ende. Dette rammer kollektivtrafikken.
Tollbugata er sperret av på grunn av et takstillas som er i ferd med å blåse over ende. Dette rammer kollektivtrafikken. Foto: Foto: Lars Thorvaldsen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Et takstillas i Tollbugata ved Oslo S har løsnet i vinden og skaper kaos i kollektivtrafikken.

– Dette er et stort stillas, så folk i nærheten bes trekke vekk, tvitrer politiet.

Les også: Color Line kansellerer, hustak blåses av og båter slites løs

– Nedre del av Tollbugata sperres. Fred. Olsens gate/ Prinsens gate sperres inn mot Tollbugata. Også kollektivt rammes av disse sperringene. Området som anses utsatt, er evakuert, og arbeid for å sikre stillaset er i gang, skriver politiet videre.

NTB har utsikt mot stillaset, som er satt opp rundt Tollboden, fra redaksjonslokalene sine. Man kan tydelig se at deler av takstillaset har kollapset i vinden, mens en hvit presenning over taket også ser ut til å ha røket i vinden.

Skaper kaos

Hele seansen skaper store utfordringer for kollektivtrafikken. Ingen busser eller trikker får passere ved operaen, noe som sørger for opphoping av busser ved Jernbanetorget.

Ruters pressevakt, Cathrine Myhren, bekrefter overfor Nettavisen at det er fremkommelighetsutfordringer i Oslo sentrum.

- Vi anbefaler alle de reisende å benytte seg av t-bane, hvis de har mulighet til det. Reisende burde også benytte seg av reiseplanleggeren på nett eller bruke Ruter appen. Der vil situasjonen bli oppdatert fortløpende.

Hun forteller videre at Ruter jobber med operatørene og har trafikkledere ute som observerer og overvåker situasjonen. De jobber blant annet med å finne alternative traseér for bussen, men det kan ta noe tid.

- Hvis du skal korte avstander i sentrum burde man vurdere å gå, sier Myhren.

LANGE KØER: Stillaset ved Tollboden skaper store problemer for kollektivtrafikken i Oslo. Bildet er tatt utenfor Oslo S på Jernbanetorget.

Ruter anbefaler reisende om å gå eller ta t-bane hvis de har mulighet.

Trafikkuhell i Hausmannsgate

Politiet melder på Twitter at nødetatene har rykket ut til et trafikkuhell i krysset ved Hausmannsgate og Storgata. Det skal være en trikk involvert i hendelsen, men skadeomfanget er foreløpig ukjent, skriver politiet.

Ifølge Twittermeldingene er det en lastebil som skal ha kollidert med trikken slik at den sporet av. Lastebilen trenger berging og en person får tilsyn av lege, men skal ikke være alvorlig skadet. Uhellet skaper store trafikale utfordringer for trafikkavviklingen i området.

Rundt ti personer blir sendt til legevaket for sjekk etter eget ønske. Ingen av dem skal være alvorlig skadd.

Denne hendelsen sammen med flere andre trafikkhendelser skaper kaos i Oslo fredag ettermiddag. 

Tidligere i dag stod rundt 100 biler fast inne i Vålerengatunnelen etter at en trailer kjørte inn i tunnelveggen. Politiet meldte om hendelsen klokken 14.35.

Tidligere fredag ble det meldt at to personer får medisinsk behandling etter å ha pådratt seg lettere skader etter en ulykke i Vålerengatunnelen fredag. Flere biler har stått fast inne i tunnelen.

- Vår utfordring nå er at det står 100 biler bak stående fast bak skadestedet, som vi må geleide ut. Det kan ta lang tid, fortalte Line Skott i politiet til Nettavisen fredag ettermiddag. 

Vinden herjer

På Oslo lufthavn har det blåst av plater fra vakttårnet og truffet en bil. Det gjør ifølge NRK at alle nå må parkere bilene sine i parkeringshusene. Det har også blåst av takplater fra flere hus i Oslo.

I hovedstaden har det blåst av takplater blant annet i på Kalbakken kjøpesenter og i Ringgata. En stor plate har falt ned på Tøyen, og i Bygdøy allé 14 raser det takstein, melder NRK. På Bogerud har et tre falt over en parket bil, men ingen er skadd.

– Over hele distriktet har vi fått meldinger om at vinden herjer. Flere trær som har falt over veien, nå sist på E18 inngående ved Høvik hvor et tre har truffet en bil. Ingen personskade. Politiet rykker ut. Brannvesen og VTS jobber også med opprydning, tvitrer politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere