*Nettavisen* Nyheter.

Tamiflu i salg igjen

Nå kan du igjen kjøpe influensamedisinen Tamiflu. Den årlige influensaen er kommet til Norge og 40.000 pakker med legemiddelet slippes nå på markedet.

09.01.06 15:16

(SIDE2): Influensasesongen er nå offisielt i gang, og etter at det har vært en økning i antall influensatilfeller den siste tiden har Folkehelseinstituttet åpnet for salg av den reseptbelagte influensamedisinen Tamiflu .

- Foreløpige tall for første uke i januar tyder på at influensavirus-infeksjon nå er årsak til en vesentlig andel av de nokså få tilfellene av influensaliknende sykdom, heter det på Folkehelseinstituttets sider.

Nordmenn har tidligere hamstret medisinen i frykt for at fugleinfluensaen skal komme til Norge.

- Tamiflu er ikke blitt solgt siden oktober, men nå har Folkehelseinstituttet bestemt at tiden er inne for å åpne for salg, sier produktsjef for Tamiflu i Roche Norge, Unni Gisletun, i en pressemelding mandag.

Folkehelseinstituttet melder at tallet på influensasyke fortsatt er lavt, og godt under grensen for hva som regnes som et utbrudd.

Mandag ble det kjent at ytterligere fem personer har testet positivt for fugleinfluensa i Tyrkia, men Folkehelseinstituttet vil foreløpig ikke advare mot reiser til landet.

Symptomer på vanlig influensa er svært raskt innsettende feber, muskelsmerter, frysninger og hodepine. Les mer om ulike influensatyper på Folkehelseinstituttets sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.