Gå til sidens hovedinnhold

Tankbil krasjet med jetfly

Forsvarets Jet Falcon på Flesland fikk seg en skikkelig nesestyver da en tankbil krasjet inn i flyet torsdag. - Helt uforståelig, sier vaktsjefen på flyplassen. Se bildeekstra.

Ulykken skjedde onsdag morgen mens flyet sto fjernparkert på Bergen lufthavn. Flyet er en ren militærversjon, og ikke den hvite Jet Falcon som offentlige størrelser blir fraktet i.

Sjåføren ble lettere skadd i ulykken. Tankbilen braste inn i nesa på flyet. Nesetippen til flyet stoppet få centimeter foran sjåføren.

- Vi fikk beskjed klokken kvart på åtte om at en Statoil-bil hadde kollidert med flyet, men hva som har skjedd må vi snakke med sjåføren for å finne ut av, sier direktør Dag Jarle Aksnes i Avinor Sør-vest Norge til TV 2.

I avhør
Tankbilen tilhører Statoil og brukes til å levere drivstoff til flyene. Bilen traff flyet i nesa. Mye tyder på at sjåføren ikke så flyet før det var for sent.

- Dette kunne gått så mye verre. Det har ikke vært noen lekkasjer, og sjåføren ble bare lettere skadd. Han ble kjørt til legevakt for kontroll og sitter nå i avhør, sier politiførstebetjent Guttorm Oppedal ved Fana politistasjon til TV 2 Nettavisen.

Politiet har gjennomført forberedende taktisk og teknisk etterforskning. Den militære flyhavarikommisjonen skal etterforske ulykken.

Ikke dårlig sikkerhet
Vaktsjef Rolf Klokkeide ved Avinor på Bergen lufthavn sier til TV 2 Nettavisen at det er uforståelig hvordan ulykken kunne skje.

- Nå spør du om noe jeg ikke kan svare på. Det er helt uforklarlig. Tankbilen kjørte inn i fronten på flyet. Etterforskningen får avklare hvordan dette kunne skje, sier han.

- Kan årsaken være blant annet dårlig sikkerhet og rutiner ved flyplassen?

- Nei, det avviser jeg konsekvent. Dette har ikke noe med dårlig sikkerhet å gjøre, sier Klokkeide.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene