Gå til sidens hovedinnhold

Tankbilsjåfør funnet død etter ulykke

Rosendal (NTB): En tankbilsjåfør ble natt til torsdag funnet omkommet etter en utforkjøring i en elv i Kvinnherad i Hordaland.

Sjåføren var savnet etter at han onsdag kveld kjørte av veien og havnet i elven. En luftambulanse med dykkere ble sendt til Ænes i Kvinnherad i Hordaland for å bistå. Brann- og eksplosjonsfare gjorde imidlertid at dykkingen midlertidig måtte innstilles.

Men klokken 4.30 natt til torsdag opplyste operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt at føreren var funnet omkommet i førerhuset.

Ulykken skjedde ved en smal bru på fylkesvei 551 ved Furubergfossen. Tankbilen var lastet med et flytende polyesterstoff. Faren for brann og eksplosjon gjorde at politiet etablerte sperring med ytre sirkel på 300 meter rundt ulykkesstedet. Kun nødvendig innsatspersonell får lov til å bevege seg innenfor den indre sirkel på 50 meter.

Politiet ble varslet om ulykken klokken 21.33 onsdag kveld. Det viste seg etter hvert at brann- og eksplosjonsfaren ikke var så høy som fryktet. Ved 2-tiden natt til torsdag måtte redningsmannskapene tilkalle en gravemaskin for å løfte førerhuset opp fra elven etter at forsøk på dette ikke var mulig med mobilkran.

Stoffet som tankbilen fraktet, fløt ut i elven, men det var tidlig torsdag morgen uvisst hvor mye det var snakk om. Lekkasjen ble stanset da kjøretøyet ble snudd. Tidlig torsdag morgen jobbet redningsmannskapene med å få tankbilen opp av elven og på tørr grunn. (©NTB)

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger