RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tanks skjøt utenfor husveggen

Sist oppdatert:
En 40-årig kvinne fikk seg en støkk da en av Forsvarets tanks fyrte av en salve rett utenfor stuedøra hennes klokken tre på natta.

- Å ha øvelser nært tettbebygde strøk synes jeg er helt forkastelig. Vi har tross alt unger og eldre også som kan bli veldig redd, sier kvinnen til NRK.

Natt til 2. desember i fjor dundra en kolonne med tanks forbi boligfeltet i Olsborg i Målselv kommune i Troms. Plutselig stanset de og begynte å fyre av skudd med en av kanonene.

- Det var i 3-4-tida på natta. Jeg og babyen min lå og sov på sofaen til min mor hvor vi var på helgebesøk. Plutselig fyrer denne tanksen av et skudd, sier kvinnen til NRK. Selv ble hun vettskremt.

- Det var en skvadron som skulle forflytte seg inn i skytefeltet på natta og som da møtte på det som så ut som motstand og ved en misforståelse så ble det åpna ild, sier informasjonssjef Stein Gunnar Bondevik i Hærens styrker til NRK.

Ifølge Forsvarets egne regler skal det ikke være stridsaktivitet nærmere enn 50 meter fra hus. Denne regelen står ved lag, ifølge Bondevik.

Mandag ble et ektepar i Trøndelag brått revet opp av søvnen da en tanks braste inn i husveggen . Og i forrige uke ble en bil overkjørt av en tanks!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere