RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tapper navlestrengblod likevel

Sist oppdatert:
Rikshospitalet snur og tapper navlestrengblod fra nyfødte barn dersom foreldrene ønsker det, selv om legene fremdeles mener slikt ikke har noen hensikt.

Private firmaer tilbyr nybakte foreldre å fryse ned blod fra deres barns navlestrenger i biobanker. I dette blodet finnes stamceller, som i fremtiden kanskje kan brukes til å behandle alvorlige sykdommer.

Rikshospitalet innførte tidligere denne måneden forbud mot tapping av slikt blod ved sin fødeavdeling. Men nå har sykehuset snudd.

Seksjonsoverlege Tore Henriksen ved Rikshospitalet sier til NRK at det ikke er noen medisinsk nytte av navlestrengsblodet, men at de ikke vil hindre foreldre i å gjøre dette. Forutsetninen er at foreldrene inngår en avtale med sykehuset om at sykehuset ikke har ansvaret for kvaliteten på blodet.

Henriksen mener et offentlig sykehus ikke bør bruke ressurser på dette. I dag er det opp til det enkelte sykehus å avgjøre om de vil tillate tapping av navlestrengblod eller ikke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere