RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tapte Lamborghini-søksmål

Sist oppdatert:
Dagen før 34-åringen skulle selge sin Lamborghini Diablo til 1,3 millioner, kolliderte han med milliongliset. Nå har han tapt erstatningssaken mot forsikringsselskapet.

34-åringen krevde Gjensidige NOR Forsikring for 1.075.000 kroner etter ulykken som fant sted 30. september 2001

Verdi: 225.000
Ifølge retten hadde det røde gliset en verdi på 1,3 millioner kroner forut for ulykken. Etter kollisjonen ble bilen verdsatt til 225.000 kroner.

Det var summen mellom verdi før og etter ulykken sjåføren krevde dekket av forsikringsselskapet.

34-åringen gikk til søksmål fordi Gjensidige avviste forsikringskravet. De mente mannen hadde kjørt for fort og at han hadde kommet med uriktige opplysninger til dem om kjøringen.

Ifølge dommen fra Sarpsborg tingrett hadde 34-åringen nettopp hentet sin 1992-modell Lamborghini i Sverige da ulykken inntraff.

Bilen hadde vært til reparasjon i Sverige i lang tid og skulle den påfølgende mandag leveres til salg i Oslo.

Men etter å ha plukket opp en haiker i Sarpsborg-distriktet, kolliderte 34-åringen med bilen.

Trodde skygge var elg
Ifølge Lamborghini-sjåføren skjedde ulykken etter at han så en skygge i veibanen som han oppfattet som en elg.

Dette førte til at han bremset ned. På grunn av det 34-åringen mener var feil på bremsene, samt at han ved et uhell kom borti både bremsen og gasspedalen, endte bilen i autovernet.

Lamborghini-sjåføren hevdet i retten at bilen akselererte som en følge av at han kom borti begge pedalene og at han antok at farten ved kollisjonstidspunktet var 130 kilometer i timen.

34-åringen sa i retten at farten hans forut for hendelsen, var på mellom 90 og 100 kilometer i timen.

- Kjørte over 170 km/t
Forsikringsselskapet hevdet at farten forut for ulykken var betydelig høyere. Sakkyndige hevdet 34-åringen før ulykken kjørte i over 170 kilometer i timen.

Gjensidige NOR viste også til at sjåføren hadde gitt dem uriktige opplysninger og at det således forelå et svik ifølge forsikringsavtaleloven. De anførte også at det var farten som var årsaken til ulykken.

- Etter bevisførselen er retten utover tvil overbevist om at de gale opplysninger ble gitt for å sikre full utbetaling. Han har gitt uriktige opplysninger i skadeskjema og har senere gjentatt dette overfor selskapet. Det må ha fremstått som sikkert at denne feilinformasjon kunne føre til et oppgjør han ellers ikke ville få, heter det i dommen fra Sarpsborg tingrett.

I tillegg til at Gjenside NOR Forsikring ble frifunnet, ble 34-åringen også idømt saksomkostningene for motparten på over 53.000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere