*Nettavisen* Nyheter.

Tapte millioner på stengt tunnel

Foto: (Montasje:1881.no/Benz1)

Da Hanekleivtunnelen ble stengt tapte de millioner. Nå har de saksøkt staten.

17.10.09 08:40

- Hvem i sin villeste fantasi hadde trodd at Statens vegvesen skulle bygge så dårlige tunneler da vi etablerte oss på Grelland. Ikke jeg, sier Bjørn Gustavsen til Jarlsberg avis. Han drev Shell-stasjonen på Grelland, men har nå pensjonert seg.

Da nye E 18 gjennom Vestfold ble åpnet i 2001 startet Gustavsen Shell bensinstasjon på Grelland, og Marche Restaurants Norge AS flyttet inn over motorveien. Hvis du har kjørt E18 på denne strekningen har du sikkert lagt merke restauranten, som ligger som en bro over veien, flankert av to bensinstasjoner.

Tapte inntekter
Hanekleivtunnelen ble stengt i desember 2006. 200 kubikkmeter stein raste ned fra taket. Tunnelen var stengt fram til august 2007. Disse bedriftene tapte millioner i omsetning da bilene ble dirigert rundt veistrekningen, og har saksøkt Samferdselsdepartementet for til sammen 8,1 millioner.

Staten ble frifunnet i Oslo tingrett.

- Når det er David mot Goliat, går det ofte som her. Staten er mektig, sa Gustavsen da til Tønsbergs Blad.

Nå pågår ankebehandlingen i Borgarting lagmannsrett.

Ikke alene
Dette er ikke den eneste erstatningssaken som pågår etter raset i Hanekleivtunnelen. Eierne av Tollerudgrillene saksøkte Statens vegvesen for tapte inntekter etter raset. De tapte saken i tingretten, men vant i lagmannsretten. Denne erstatningssaken er anket til Høyesterett og vil bli behandlet 5. og 6. januar 2010 opplyser Høyesterett til Nettavisen.

- Vi hadde håpet at dommen fra lagmannsretten skulle få bli stående og at staten aksepterte nederlaget, men nå skal vi dessverre nok en runde i retten. Det tar jo tid og koster penger for en liten aktør som oss, sier styreleder Ivar Strømsjordet i Tollerudelva AS til dt.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag