RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar 1000 kr for gratis annonser

Sist oppdatert:
Boligkontoret krever 1000 kroner for en liste med 150 «eksklusive» utleieannonser. Men de fleste annonsene kan hvem som helst finne på nett eller i aviser.

Bergen Boligkontor har i mange år vært siste utvei for nye studenter i Bergen. Når semesteret nærmer seg og en ledig hybel uteblir, søker mange hjelp hos firmaet. Men hjelpen koster dyrt, skriver Bergens Tidende.

Huseierne får annonsere gratis gjennom Bergen Boligkontor. Kundene, kalt medlemmer, må derimot betale hele 1000 kroner for et medlemskap. For dette får de 150 «eksklusive» annonser med ledige utleieleiligheter.

Da Bergens Tidende denne uken gikk «undercover» og kjøpte et medlemskap, fant de ut at det var liten hjelp å få.

- 38 av et tilfeldig utvalg på 46 annonser var alt utlyst på internett eller i aviser. Bare seks annonser var eksklusive for Bergen boligkontor. 18 av de 46 leilighetene var dessuten allerede utleid.

- De fleste som melder seg inn hos oss har prøvd i avisene og nettsteder først, uten hell, sier daglig leder Roger Lillefosse ved Bergen Boligkontor til sitt forsvar til avisen.

Han avviser at firmaet skor seg på folk i bolignød. At så mange leiligheter allerede var utleid mener Lillefosse må være på grunn av ferien og at huseierne dermed ikke får gitt tilbakemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere