*Nettavisen* Nyheter.

Tar beslag i millionverdiene

Politiet har tatt beslag i en rekke av den antatte Lommemannens omfattende verdier.

17.01.08 17:46

BERGEN/OSLO (Nettavisen): I helgen saumfarte etterforskerne villaen til den siktede 55-åringen i Åsane på jakt etter tekniske spor som kan knytte ham til de flere hundre overgrepene politiet mener han skal ha utført over en lang årrekke.

Samtidig skal politiet ifølge Nettavisens kilder ha tatt beslag i verdiene til den velbemidlede 55-åringen.

- Vi kommer ikke til å kommentere økonomiske forhold knyttet til siktede, eller hvilke beslag vi har gjort i hans verdier, sier politiets pressekontakt Runar Kvernen til Nettavisen.

Mangemillionær
Den siktede mannen har ifølge siste ligning en formue på nærmere 6,9 millioner kroner, og tok i 2006 ut en netto årslønn på nesten 3 millioner kroner fra billakkverkstedet han eier.

I tillegg til villaen i Åsane, eier den svært bilinteresserte mannen flere kuriose og luksuriøse kjøretøy med ukjent totalverdi. De siste 20 årene har bedriftseieren brukt store millionbeløp på sportsbiler, blant annet har han eid hele fem Porscher.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Mannen, som alltid har vært opptatt av fart og spenning, kjøpte også en Ariel Atom sportsbil for om lag 400.0000 kroner.

Nå er blant annet en nyere BMW og et kuriost Mercedes terrengkjøretøy blant bilene politiet har beslaglagt.

Fryser verdiene
Etter det Nettavisen får opplyst, har politiet beslaglagt verdiene og frosset 55-åringens millionformue fordi det er ventet at det i forbindelse med en straffesak mot den antatte Lommemannen, også vil bli fremsatt krav om rekordhøye summer til erstatning og oppreisning fra ofrene.

I overgrepssaker er det ikke uvanlig at ofrene tilkjennes erstatning på over én million kroner. Politiet mener at Lommemannen har foregrepet seg på minst 157 unge gutter. Foreløpig er 55-åringen siktet for 11 tilfeller av sexovergrep. Etter pågripelsen har det rast på med nye henvendelser til politiet.

Den siktede mannens DNA er knyttet til fem overgrep, henholdsvis i Oslo i 1995, Trondheim i 2003, og Odda, Jevnaker og Førde i 2006.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thomas Olsen

Full DNA-match
Tidligere denne måneden gjennomførte politiet en hemmelig ransaking hjemme hos den pågrepne. På en barberhøvel sikret etterforskerne biologisk materiale som ble brukt til å få frem en DNA-analyse.

Analysen ga en fullverdig profil, som hadde full match med en profilanalyse politiet sikret seg fra ofre og fikk analysert for over ett år siden.

  • STERKT INTERVJU: - Jeg ble voldtatt i Lommemannens bil

Den siktede 55-åringen ble skilt i 2003, og har to voksne barn. Mandag denne uken ble han varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll. Han sitter i varetekt i Ila fengsel utenfor Oslo.

Etter det Nettavisen erfarer, har han kun hatt besøk av sin forsvarer Tor Erling Staff. Den siktede 55-åringen har etter råd fra Staff nektet å forklare seg for politiet. Staff har også antydet at det kan gå måneder før 55-åringen i det hele tatt vil la seg avhøre.

Han har nektet straffskyld for de 11 forholdene han er siktet for. Ifølge Staff nekter 55-åringen straffskyld «slik saken står nå». Forsvarsadvokaten har ikke vært villig til å utdype hva han legger i dette forbeholdet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag