RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar flyslakt med ro

Frp frykter ikke for flysikkerheten etter at EUs tilsynsorgan for luftfartssikkerhet slakter det norske Luftfartstilsynet.

- Jeg er enig med det direktøren for Luftfartstilsynet sier; jeg tror ikke vi skal skremme opp noen, sier Per Sandberg (Frp), som er komitéleder for Tranport - og kommunikasjonskomiteen på Stortinget til TV 2 Nettavisen.

Sandberg, som selv er på flyreise i Nord-Norge i dag, legger vekt på at rapporten fra EU er en foreløpig rapport. Han legger også vekt på at Luftfartsdirektør Otto Lagarhus mener at informasjonen som de tekniske inspektørene i tilsynet har gitt, er subjektiv.

- Hvis det stemmer at tilbakemeldingene er litt subjektive, så vil det berolige Stortinget, sier Sanberg.

- Flere ressurser
Sandberg understreker også at Luftfartstilsynet har fått flere ansatte etter at tilsynet ble flyttet fra Oslo til Bodø.

- Vi har tillit til direktøren. Vi har tidligere hatt møte med direktøren for Luftfartstilsynet, og fått forsikringer om at de anmerkninger som kommer opp skal følges opp, sier han.

EUs tilsynsorgan for luftfartssikkerhet slakter det norske Luftfartstilsynet, og sier flyttingen fra Oslo til Bodø har forverret sikkerheten i lufta over Norge betydelig, skriver VG.

European Aviation Sefety Agency (EASA) hadde i slutten av november en inspeksjon av de norske luftfartsinspektørene. Resultatet var nedslående sett med norske øyne. Spesielt Luftfartstilsynets vedlikeholdsavdeling gjorde et slett inntrykk under inspeksjonen.

Hektisk opplæring
Hovedårsaken til det dårlige resultatet er ifølge EASAs inspektører at erfarne tekniske inspektører har sagt opp for fote etter Luftfartstilsynets flytting fra Oslo til Bodø. En rekke av de erfarne inspektørene som fortsatt jobber der, er tatt ut av aktiv tjeneste for å drive opplæring av nye inspektører.

- I teorien kan Norge miste sitt medlemskap i EASA hvis ikke Luftfartstilsynet funksjonerer, sier EASAs kommunikasjonsdirektør Daniel Höltgen.

Navarsete taus
Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) vil ikke kommentere rapporten fra EU.

- Det er en delvis rapport, som skal behandles videre av EU etter at fagmyndigheter i Norge har gitt sine tilbakemeldinger. Derfor vil hun ikke kommentere den, sier informasjonssjef Ivar Torvik i samferdelsdepartementet til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere