*Nettavisen* Nyheter.

Tar hestemedisin for å få drømmekropp

Unge jenter bruker hestemedisin mot allergi og astma for å oppnå idealkroppen. Ta debatten i Veggavisen.

14.09.04 18:12

Stadig flere kvinner bruker medisin som er ment å hjelpe mot allergi og astma, til å forme den kroppen de vil ha, melder Kanal 24.

- Mange henvender seg til oss for å få opplysninger om slike preparater, og kroppen til Madonna er ofte drømmen til jentene sier Bjørn Barland, ved dopingtelefonen.no til Kanal 24

Mange etterspør medikamenter med efedrin.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Effekten av efedrin er for så vidt den samme på kvinner som for menn. Du ønsker å oppnå en penere kropp. gjerne den såkalte Madonna-kroppen, som svenske aviser har kalt den i det siste, som både er slank og muskuløs, sier Barland.

Efedrin brukes ofte i hostemiksturer og legemidler som skal hjelpe mot luftveisinfeksjoner. Det er et kjent dopingmiddel og jenter tar det i bruk for å slanke seg og for å holde ut lenger på trening.

Jentene må være klar over bivirkningene, sier medisinsk ansvarlig i Antidoping Norge, Per Wiik Johansen.

- Bivirkningene er at man vil føle en form for uro, man kan sove dårligere, bli plaget med søvnløshet og få skjelving på fingrene, sier han.

Men ikke bare efedrin blir tatt i bruk av jenter som ønsker seg en finere kropp. Flere etterspør nå en medisin som ikke er beregnet på mennesker i det hele tatt.

- Det er en astmamedisin for hest som egentlig er beregnet på hester, og vårt råd er å la hesten ha sin medisin i fred, sier Barland til Kanal 24.

Opprørt? Ta debatten i Veggavisen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag