RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar ikke ansvar for gravstøtte-dødsfall

Sist oppdatert:
4-åringen skulle plante en rose på graven da støtten falt over henne. Nå nekter forsikringsselskapet å ta ansvaret etter den tragiske dødsulykken.

- Det er sjokkerende og fortvilende at ingen vil ta på seg ansvar for det som skjedde. Fornuften min strekker ikke til. Vi vil at noen skal ta på seg ansvar for at det store usikra gravminnet falt ned og tok livet av datteren vår, sier Arne Halkjelsvik.

Ekteparet Arne Halkjelsvik og Lina Aasmo stelte en slektsgrav på Værnes kirkegård i Nord-Trøndelag da datteren Kristine ble slått i bakken av en usikret støtte på rundt 100 kilo.

Nå er det klart at Gjensidige NOR, som representerer Stjørdal kirkelige fellesråd, ikke tar på seg ansvaret for tragedien, skriver Sunnmørsposten.

Dette bestrider ekteparets advokat, Bjørn Kristian Hove. Han mener gravminnet som drepte 4-åringen ikke var forskriftsmessig sikret., og at foreldrene bør gå til sivilt søksmål mot kirken. Gravstøtten stod rett innenfor inngangspartiet til kirkegården, og hellet kraftig. En rekonstruksjon viste at det nesten ikke skulle noe til for å velte den.

Ifølge forsikringsselskapet var det umulig å forutse at den skulle velte, skriver Sunnmørsposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere