RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Knut Fjeldstad, Scanpix)

Tar ikke forliksklagen på alvor

Sist oppdatert:
- Jeg har problemer med å ta forliksklagen alvorlig, sier Jan Birger Medhaugs advokat Bjørn O. Vikse.

Kvinnen som anmeldte fylkesvarordfører Jan Birger Medhaug for voldtekt har tatt ut en forliksklage mot Medhaug. Det betyr at saken går til forliksrådet i Karmøy. Medhaugs advokat Bjørn O. Vikse sier til TV 2 Nettavisen at han ikke skjønner hvorfor motparten har tatt ut en forliksklage.

- Jeg skjønner ikke hvorfor de ikke bare kunne ta ut en stevning med en gang og komme i gang. De vet utmerket godt at de ikke får et forlik. Jan Birger Medhaug har ingenting å be om unnskyldning for, sier Vikse.

- Berømmer timingen
Vikse mener at det ikke er tilfeldig at advokat John Christian Elden i dag varsler at han har lagt inn en forliksklage på vegne av sin klient. I kveld skal fylkesstyret i Rogaland møtes for å diskutere om de for tredje gang skal vrake Medhaug som fylkesordførerkandidat.

- Hvis vi går tilbake 23 dager i tid, ser vi at akkurat det samme skjedde før et møte i fylkesstyret. Da gikk daværende bistandsadvokat ut i media og annonserte et angivelig karaktervitne. Men hele greia var bare tøv. Men jeg må berømme dem for god timing, sier Vikse.

Tror ikke på flere søksmål
Vikse har ikke tro på at kvinnen som har anmeldt Medhaug for voldtekt vil gå til andre søksmål enn å melde saken inn for forliksrådet.

- Å melde inn en forliksklage er en helt unødvendig omvei hvis intensjonen er å gå til et ordinært søksmål. Men kvinnen som har anmeldt Medhaug har ikke gått til et slikt søksmål fordi hun og hennes advokat vet at de ikke har noe å gå til sak mot

- Vil Medhaug gå til søksmål selv, slik du tidligere har sagt dere vil vurdere å gjøre?

- Vi har ikke diskutert den biten ennå, men det som nå skjer fra den andre siden reduserer ikke risikoen for et søksmål fra oss, sier Vikse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere