RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar kollekt med kort

Foto: Avisa.Nordland (Avisa Nordland)
Sist oppdatert:
Pris herren – nå kan du bruke Visa i kirken.

Det er Avisa Nordland som torsdag kan fortelle den fantastiske historien om kortterminalen som søndag tas i bruk i Rønvik kirke i Bodø.

Les hele saken i Avisa Nordland

Sogneprest Svein Malmbekk i Rønvik kirke har ingen etiske betenkeligheter med at folk får gi sin kollekt via bankkortet, men mener det handler litt om fintfølelse.

- Vi dytter ikke terminalen opp under nesa på folk. Vi sender kollektbøssa rundt i kirkerommet på vanlig måte, folk som da ikke har kontanter kan gå til terminalen, sier Malmbekk.

Betalingsterminalen vil bli stående ute i kirketorget

- Hadde bare fem kroner
Også biskopen i Sør-Hålogaland, Tor B. Jørgensen er positiv til å kunne gi kollekt med bankkortet. Han forteller til avisen hvordan han bare satt med fem kroner i lomma, tok opp bankkortet og brukte kortterminalen for å gi sin kollekt til Svolvær kirke.

- Jeg var vel den første til å gi min kollekt via kortterminalen i Svolvær kirke. Dette skjedde forrige søndag og det var første gang kirka hadde en kortterminal i bruk. For meg var dette veldig greit, kirken hadde jubileum og jeg hadde lyst til å gi en jubileumsgave. Men hadde da bare fem kroner i lomma, forteller biskopen til avisa.

Han vil derimot ikke røpe hvor mye han ga.

- Nei, men jeg fikk gitt en skikkelig jubileumsgave, sier han.

Må møte fremtiden
Biskopen forteller at de ikke har noen etiske betenkeligheter med dette.

- Selv er jeg litt fremmed for å bruke terminalen i kirka, det er litt uvant. Samtidig har jeg vært til stede under ofring til kirka på Madagaskar, der folk ga levende dyr som ble solgt på auksjon. De hadde ikke penger å gi. Slik var den virkeligheten, terminaler i kirka her er å møte vår virkelighet, sier han og påpeker at kollekten dreier seg om å gi pengegaver til kirkens arbeid.

Biskopen tror ikke at en kortterminal vil bli oppfattet som pengepress i kirka, og mener en kortterminal i kirka bare synliggjør den virkeligheten vil lever i.

Les hele saken i Avisa Nordland

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere