RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar opp Birgitte Tengs-saken

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Politiet mener fetteren ikke kan ha drept Birgitte.

Politiet har satt i gang en ny etterforskning av drapet på Birgitte Tengs, og konkluderer med at fetteren til Birgitte ikke kan stå bak drapet, melder dagbladet.no.

Avisen skriver at opplysningene om den nye etterforskningen kommer fram i en orientering, datert 10. februar i år, som politiadvokat Thor Buberg ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt har skrevet i forbindelse med gjenopptagelsen av den sivile saken.

Birgitte Tengs' fetter ble i 1998 dømt til å betale familien erstatning, til tross for at han ble frifunnet i selve straffsaken.

Nå konkluderer politiet med at de har en sak med ukjent gjerningsmann.

- Det er første gang politiet konkluderer så direkte med at det er en sak med ukjent gjerningsmann, og at det ikke finnes bevis som rokker ved frifinnelsen av fetteren i straffesaken, sier Arvid Sjødin, fetterens advokat, til Dagbladet.no.

I tillegg melder avisen at det er satt i gang ny taktisk etterforskning i saken, i form av avhør av vitner og andre undersøkelser.

Birgitte Tengs ble funnet drept på Karmøy 6. mai 1995.

Skjønner ingenting
Bistandsadvokaten til Birgitte Tengs foreldre, John Christian Elden, skjønner lite av det Dagbladet skriver.

- Jeg har snakket med politiadvokat Buberg og han forsikrer meg om at det ikke er noe nytt i saken hva angår Birgittes fetter, sier Elden til Nettavisen.

- Det eneste som har skjedd i saken siden 2004 er at politiet har sjekket ut et to personer som fetteren tipset om. I tillegg er det endelig konstatert at hårene som ble funnet stammer fra Birgitte selv, sier Elden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere