RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tåregass mot demonstrantene

72 av de pågrepne i forbindelse med de voldelige Gaza-demonstrasjonene var under 18 år gamle.
72 av de pågrepne i forbindelse med de voldelige Gaza-demonstrasjonene var under 18 år gamle. Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Demonstranter knuser ruter og kaster fyrverkeri inn i bygninger i Oslo sentrum.

OSLO SENTRUM (iOslo.no): Politiet brukte tåregass mot demonstrantene etter at det i over tre timer hadde blitt demonstrert i Oslo sentrum mot krigen på Gaza.

Det kom også meldinger om at Frimurerlosjens bygning i Stortingsgaten ble angrepet av demonstranter. Flere ruter ble knust og det skal ha blitt kastet fyrverki inn i bygningen.

Nettavisens reporter, David Krekling, sier at demonstranter har knust alle rutene i McDonald's lokaler i Nedre Slottsgate.

Butikkene stenger
Flere butikker langs Karl Johans gate stengte lørdag kveld i frykt for å bli angrepet av illsinte demonstranter.

LES: Marlene (20) angrepet på jobb

- Vi vil ikke ha noe uro inne i butikken, derfor stenger vi, sier innehaveren av butikken til iOslos reporter.

To personer skadd
Ifølge en pressemelding fra Oslo-politiet er to personer skadd i opptøyene.

- Dette var helt klart en fare for fredelige demonstranter, og for polititjenestemennene som var der for å sikre deres ytringsfrihet. Bruken av fyrverkeri kunne også utgjøre en brannfare, sier stabssjef Johan Fredriksen ved Oslo politidistrikt.

Han sier bruken av tåregass var nødvendig for å opprettholde kontroll over situasjonen.

- For å unngå ytterligere voldsutøvelse og skader på personer og gjenstander, måtte politiet benytte tåregass for å spre ansamlinger av mennesker som ikke var der for å ytre sitt budskap på fredelig vis. Dette ble også gjort ut fra hensyn til beboere i området, sier Fredriksen.

SE DRAMATIKKEN HER:

LES OGSÅ: Skyter fyrverkei og kaster flasker

Det ble observert folk med brennbar væske, bæreposer med stein og det gikk også rykter om at flere av demonstrantene er utstyrt med brannbomber, såkalte molotov cocktails.

Blitzere på vei til sentrum ble tidligere i dag stoppet av politiet. Stein Lillevolden, en mangeårig aktivist i Blitzmiljøet og en av de mest profilerte blitzerne, ble pågrepet.

Les mer her: Her blir Lillevolden lagt i bakken

Klokken 14.00 startet demontrasjonen foran Stortinget. Til å begynne med gikk demonstrasjonen gått rolig for seg. Demonstrasjonstoget fra Stortinget mot Israels ambassade, i protest mot Israels pågående krigføring i Gaza. Det er ved ambassaden det nå har utviklet seg til å bli opptøyer.

1397

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere