RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tatt av ras-ringte etter hjelp

Begravd i snø klarte en mann som torsdag ettermiddag ble tatt av et ras i Hordadalen nær Røldal skisenter å ringe en kamerat.

- Mannen som kjørte snøbrett utenfor sikret område, utløste selv raset. Han falt utfor en skrent og ble liggende under snømassene, opplyser operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Sven Johannessen, til TV 2 Nettavisen.

Gravd ut av kamerater
Etter hvert klarte mannen fra Bergen å løfte mobilen ut av snømassen slik at den fikk signal. Han ringte så en kamerat som også var i området men som hadde valgt en annen vei ned fra fjellet.

- Flere kamerater kom snøbrettkjøreren til unnsetning og var med på å grave ham ut av snømassene. Også Røde Kors som befant på Røldal skisenter i forbindelse med et arrangement kom raskt til stedet, opplyser Johannessen.

Et Sea King-helikopter fra Hovedredningssentralen i Sør-Norge ble rekvirert, men dette kunne ikke lande der mannen lå fordi det var fare for at flere ras kunne bli utløst.

Ryggskader
Mannen som hadde pådratt seg ryggskader ble dermed fraktet ned til hovedveien av Røde Kors, og herfra videre med bil til Sea King-helikopteret. Snøbrettkjøreren ble så fløyet til Sentralsykehuset i Rogaland.

Det er uvisst hvor alvorlige ryggskadene han pådro seg er.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere