RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tatt av vannmassene

Sist oppdatert:
Ektemannen og letemannskapene hadde nær gitt opp håpet om å finne henne i live. Men i natt ble May Elin Nygaard berget etter å ha fulgt med de frådende vannmassene 300 meter nedover Tverråna i Vest-Agder.

- En stund trodde jeg at dette ikke kom til å gå, at jeg dør. Men så tenkte jeg at nei, jeg vil ikke dø, sier May Elin Nygaard til TV 2 Nyhetene.

Skulle krysse elv
May Elin Nygaard og ektemannen Gert Rune Nygaard fra Stavanger skulle krysse et vanligvis trygt parti i elva Tverrånå på vei til hytta i Sirdal i går kveld da alt gikk galt. Et sted ute i elva ble vannmassene for store. Først forsvant ektemannen nedover elva, men klarte kort tid etter å komme seg på land.

- Jeg klarte å hykke fatt i en grein og dra meg til land og kom meg bort igjen til kona som sto midt i fossen. Det var fortvilet for hun sto midt i fossen og jeg hadde ikke tau. Jeg forsøkte å lyse for henne for å få henne til å gå tilbake samme vei vi kom, men det glapp, sier Gert Rune Nygaard.

- Rakk ikke å tenke på noe
- Jeg fikk utrolig stor fart nedover og rakk ikke å tenke på noe. Det var bare å holde pusten, og håpe at jeg kom over vannet igjen. Jeg forsøkte å holde meg i en grein, men glapp. På veien nedover slo jeg borti mange steiner, sier May Elin Nygaard.

Etter forgjeves leting, innså ektemannen at han trenger hjelp. Mobilen hadde gått i vannet og virket ikke. Han måtte gå 40 minutter i ulendt terreng for å få varslet om det som hadde skjedd.

- Letemannskapene gjorde en fantastisk jobb, men det var ikke lett. Da redningshelikopteret måtte snu på grunn av dårlig vær, trodde letemannskapene nesten at håpet var ute. Jeg ble utrolig glad da helikopteret seinere likevel kom, forteller ektemannen.

Funnet sterkt nedkjølt
Kona skal ha hatt en kroppstemperatur på ned mot 25 grader da hun ble funnet. I dag har hun ligget til observasjon på Sentralsykehuset i Stavanger. Bortsett fra skrubbsår, er hun i dag i fin form.

- Det er nesten som å få livet på nytt. Det har nok ikke gått helt opp for meg ennå hva som har skjedd, sier May Elin Nygaard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere