RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tatt etter gjeng-skyting

Sist oppdatert:
En 42 år gammel mann er arrestert mistenkt for å skutt et 28 år gammelt gjengmedlem onsdag morgen.

Les også:
- Her ble han skutt
- Skutt av bekjent

42-åringen ble pågrepet i en leilighet i Lørenskogsområdet etter at politiet hadde fått tips om hvor han befant seg. Selve pågripelsen skjedde uten dramatikk, og det var beredskapstroppen til Oslo-politiet som sto for pågripelsen.

Politiet sier til TV 2 Nyhetene at det var tips og deres egen etterretning som førte til pågripelsen. Mannen som er pågrepet ble etterlyst etter skytingen tidligere i dag. 42-åringen har pakistansk bakgrunn.

Nære venner
- Disse to har vært kjente i en årrekke, og familien deres har vennskapsbånd. Dette er et internt anliggende mellom de to. Da har vært sammen gjennom natten, og så har de kranglet. Det var først i morgentimene 42-åringene har blitt så forbannet at han avfyrte to skudd mot 28-åringen, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til TV 2 Nettavisen.

42-åringen forholdt seg svært rolig da politiet tok seg inn i leiligheten i Lørenskog. Han befant seg der sammen med sin familie, og var innstilt på å samarbeide med politiet.

- Det er svært bra. Han erkjenner å ha noe med denne hendelsen å gjøre, og har sagt han vil samarbeide med oss. Selve pågripelsen var nøye planlagt, og gikk svært greit, sier Abrahamsen.

Stabil tilstand
Mannen (28) ble skutt onsdag morgen og ligger alvorlig skadet på sykehuset etter å ha blitt truffet i brystet. Minst fem bevæpnede politifolk iført skuddsikre vester holder vakt utenfor rommet der skuddofferet ligger.

Mannen er nå ved bevissthet, og skal være utenfor livsfare. Nær slekt har fått komme inn og snakke med ham.

Ifølge Abrahamsen har han pådratt seg alvorlige skader i brystregionen, men etter forholdene står det bra til med ham.

- Det som er foruroligende med denne hendelsen er jo at mange fortsatt går med ulovlige våpen på seg, og det til tross for at vi stadig vekk minner dem på hva som kan skje. Her er det jo ikke snakk om unge mennesker heller. Mistenkte er jo 42 år gammel, og offeret er jo ingen ungdom heller, sier Abrahamsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere