RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tatt for bombeforsøket i New York

Foto: BRENDAN MCDERMID (Reuters)
Sist oppdatert:
En amerikansk statsborger på vei til Dubai er arrestert for bombeforsøket på Time Square.

- Det er klart at motivet bak forsøket var å drepe amerikanere. Vi vil ikke hvile før alle de innvolverte er tatt, sier justisminister Eric Holder under en pressekonferanse tirsdag.

Den arresterte mannen er Faisal Shahzad. Han ble arrestert på JFK flyplassen i New York i det han skulle ta flyet til Dubai i De arabiske emirater. Shahzad er mannen som kjøpte bilen som ble brukt i bombeforsøket, skriver CNN.

Ikke mannen på bildet
Han har blitt beskrevet som amerikansk statsborger fra Pakistan. Dette er altså ikke den samme personen som politiet har frigitt bilde av. Han har blitt beskrevet som hvit i huden.

Les: Er dette bombemannen på Times Square?

I følge CNN mener også terrorgruppa som etterforsker saken at de ikke leter etter én enkelt gjerningsperson, men flere. Politiet har tidligere sagt at de leter etter to personer.

Flere
Politiets teori er at gjerningspersonen(e) planla å sprenge bomben ved Time Square mitt på Manhattan lørdag kveld, men at planen gikk feil fordi ingen av dem hadde kunnskap nok til å detonere bomben.

Bomben ble forsøkt detonert med fyrverkeri og to vekkerklokker.

Bomben var laget av propantanker, gjødsel og bensin. Den bar plassert inne i bilen men eksploderte heldigvis ikke. Politisjef Ray Kelly i New York sier at bomben kunne ha laget en betydelig brannkule midt i Manhattan hvis den hadde gått av

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere