*Nettavisen* Nyheter.

Tatt for dødsbrannen

Foto: Hovde, Espen (SCANPIX)

En mann i 40-årene er pågrepet etter dødsbrannen i Urtegata i Oslo.

18.03.09 14:27

Seks personer mistet livet i brannen i bygården i Urtegata i Oslo rett før jul i fjor.

- Finans- og miljøkrimseksjonen ved Oslo politidistrikt pågrep i dag en mann i 40-årene i forbindelse med etterforskningen av brannen i Urtegata 31 i Oslo 13. desember 2008. Pågripelsen kommer på bakgrunn av en bred og omfattende etterforskning, opplyser politiet i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Politiet har fått rettens medhold i at det er skjellig grunn til å mistenke vedkommende for å stå bak brannen.

- Mannen, som er norsk statsborger, er på det nåværende tidspunkt siktet etter mordbrannparagrafen. Avhør av ham er påbegynt, og han vil bli fremstilt for varetektsfengsling en av de nærmeste dagene, opplyser politiet videre.

Politiet sier de ikke vil kommentere pågripelsen ytterligere før onsdag klokken 16.

«Tilførsel av bar ild»
Politiet har tidligere konkludert med at dødsbrannen har startet ved tilførsel av bar ild.

- Den tekniske rapporten som foreligger konkluderer at brannen skyldes tilførsel av bar ild. Den videre etterforskningen vil forhåpentligvis avdekke om brannen er påsatt eller ikke, sa informasjonsrådgiver i Oslo politidistrikt Jørn-Kristian Jørgensen til Nettavisen for noen uker siden.

Den tragiske brannen startet sannsynligvis i trappeoppgangen i bygården. Brannvesenet rykket ut til adressen etter at naboer varslet om røykutvikling ved 03.30-tiden på natta.

Thon utlovde dusør
For nøyaktig en uke siden gikk byggets eier, milliardær Olav Thon (85), ut og utlovde én million kroner i dusør for opplysninger som kan føre til oppklaring av brannen.

- Sjansen er så stor for at brannen er påsatt, at jeg ikke kan sitte rolig lenger. Jeg kjenner for stor uro til det. Jeg vil gjøre mitt for at vedkommende blir tatt. Sjansen er stor for at gjerningsmannen går fri her i Oslo, sa Thon til VG.

Thon var på plass ved brannåstedet noen timer etter dødsbrannen. Allerede da sa Thon at han var overbevist om at brannen var påsatt.

I tilegg til de seks personene som omkom i brannen, ble tolv personer skadd og totalt 33 mennesker ble evakuert.

Nettavisen følger saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.