*Nettavisen* Nyheter.

Tatt for maleri-tyveri

Foto: Politiet (Politiet)

Politiet har pågrepet en ny mann for medvirkning til grovt tyveri av maleriet «La de små barn komme til meg».

27.04.09 10:11

Vestfold politidistrikt har pågrepet og siktet en tredje person for medvirkning til grovt tyveri av maleriet «La de små barn komme til meg». Maleriet ble stjålet fra Larvik kirke natt til søndag 8. mars.

35-åringen, som er bosatt i det sentrale Østlandsområdet, vil bli begjært varetektsfengslet i løpet av uken.

Den 35 år gamle nordmannen, bosatt i det sentrale Østlandsområdet, vil bli begjært varetektsfengslet i løpet av uken. Foruten den person som nå er pågrepet, har politiet tidligere siktet to personer for grovt tyveri, en Larvikmann på (51 år) og en norsk statsborger (43 år) fra eksjugoslavia, begge sitter fortsatt varetektsfengslet.

Politiet etterlyser også en navngitt mann på 45 år med norsk statsborgerskap, med opprinnelse fra tidligere Jugoslavia. Mannen befinner seg ikke i Norge og er etterlyst internasjonalt.

Maleriet av renessansekunstneren Lucas Cranach den eldre, som er anslått til å ha en verdi av nærmere 20 millioner kroner, kom til rette få dager etter innbruddet i Larvik kirke, takket være grundig tradisjonelt politiarbeid. Maleriet er nå til tekniske undersøkelser ved Norsk institutt for kulturminneforskning NIKU.

Advokat Espen Refsti, Oslo er oppnevnt som mannens forsvarer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.