*Nettavisen* Nyheter.

Tatt for postranet

Foto: TV 2

Politiet har pågrepet en person etter det brutale ranet av Postens fordelingssentral i Oslo. Fredag samtykket mannen i to ukers varetekt.

14.11.03 16:34

Den 24 år gamle mannen er siktet for grovt ran, og for ha skutt mot politiet, i forbindelse med ranet av Postens brevsentral mandag 27. oktober. Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til mener vitner at mannen har vært i bestittelse av ransbilen, en sort Chevrolet Tahoe, i tiden før ranet skjedde. Bilen ble stjålet i Fredrikstad i juni.

Verken politiet eller hans forsvarer ønsker å bekrefte dette.

- Siktelsen er svært alvorlig. Min klient har samtykket i to uker slik at politiet kan foreta de nødvendige avhør for å sjekke ham ut av saken, sier mannens forsvarer Tore Eriksen til TV 2 Nettavisen.

Mannen stiller seg helt uforstående til ranet, og hevder at han lå hjemme og sov om kvelden mandag 27. oktober da ranet skjedde.

Sjekker ut miljøet
24-åringen ble pågrepet torsdag og skal etter det TV 2 Nettavisen kjenner til lenge ha vært i søkelyset i forbindelse med ranet. Oslo tingrett frikjente ham i 2002 for ranet på tellekontoret på Løren i 2000. Mannen mener at han også nå blir urettmessig siktet for ran.

En annen 24-åring, som også ble frikjent for Løren-ranet, ble onsdag varetektsfengslet siktet for Nordea-ranet mandag denne uken.

Politiet ønsker ikke å si mye om etterforskningene av de to ranene, men det kan synes som om de sjekker ut det samme miljøet opp mot de to ranene.

Store ressurser
Politiet har satt av store ressurser for å oppklare ranet. Minst åtte personer slo til mot postterminalen mandag 27. oktober ved 22.40 tiden. Politiet ble beskutt, og skjøt tilbake, da de få minutter senere ankom stedet.

Ranerne klarte å stikke av i to biler av typen Audi som sto parkert på perrongen mellom spor 1 og 2 på Oslo sentralbanestasjon. Den ene bilen ble senere funnet utbrent ved Rundtjern i Nordmarka i Oslo.

Lite beløp
Politiet tror det kan være snakk om til sammen åtte ranere

Det har vært spekulert i at ranerne trolig var ute etter verdiene i en verditransport som skulle komme fra Gardermoen til brevsentralen samme dag som ranet fant sted.

Verditransporten, som skal ha innehold flere millioner kroner, var på vei fra Gardermoen til brevsentralen da ranerne slo til.

Da ranet startet, ble det slått alarm og verditransporten som kom fra Gardermoen skal ha blitt varslet. Dermed ankom den aldri brevsentralen.

VG har tidligere skrevet at ranerne bare skal ha fått med seg 120.000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.